Debatt Gotland

Den döende landsbygden

Hur kommer det sig att man lägger ner en fullt fungerande förskola i Stånga.
Vad man läser så var det inte ekonomin som krånglade. Personalen blir utan jobb. Barnen måste fraktas med bil till en annan förskola. Antagligen i Hemse. Vilket strålande miljötänk.

Varför satsar kommunen inte istället på att bevara en fungerande plats.
Elever trivs, personalen har jobb i närort. Lokalen kanske kan förberedas till andra aktiviteter när skolan är stängd. Vad jag förstår så är inte lokalen ett fallfärdigt ruckel. Om så vore fallet så hade det funnits en förklaring.

Om det på en ort finns en skola för de yngsta samt en affär för daglighandeln och bra bussförbindelser. Så tror jag att landsorterna kan ha en chans.

Märkligt hur dessa landsortshyllande politiker skriker sig hesa över ett bevarande av landsorterna. Jag tänker närmast på Centern, Moderaterna samt SD före valet. Eller är det så att alla som bestämmer bor i Visby?

Är det så enkelt att månadens lunta av beslut är hos kommunalfullmäktige är så tjock med frågor så ingen orkar eller inte hinner ta ställning.

Utanför Visby finns det faktiskt en levande landsbygd. Är vi inte rädda om den så är hela Gotland ute på en farlig väg. De gamla vitkalkade fastigheterna med sin gotländska charm har bara svarta fönster. Inget liv. Ingen som bryr sig. Förfall.
Jovisst! Stockholmarna kommer ju några veckor och reser upp de nedliggande soptunnorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *