Debatt Ekonomi Gotland Krönika

Jätteglad Sosse på Gotland

Gotland ”får” pengar av Europeiska Socialfonden (EFS) HÄR. Svenska folket har betalt över 500 miljarder netto hittills i EU-avgift. En Sosse på Gotland beskrivs som särskilt glad. Kanske tror folk på riktigt att de får pengar av EU till utveckling?

Locka nya grupper till Gotland

Jätteglad Sosse på Gotland.

Över sju miljoner kronor ska användas för att öka ”kompetensen” hos arbetsgivare på Gotland. Kompetenshöjningen ska bidra till att t.ex. se de erfarenheter som utrikesfödda har.

Men samtidigt har Gotland alltid kört befintlig kompetens på porten, alltså svenska erfarna och välutbildade. I sann Socialdemokratisk anda finns inga pengar till att ”behålla” svenskar på Gotland, som redan har kompetens om utrikesfödda eller andra grupper.

Meit Fohlin (S) har HÄR uttryckt glädje för pengarna.

Lena Ceilon verkar starkt optimistisk och har hänvisat till att inkludering kommer att stärka Gotlands konkurrenskraft.

Celions nya toppjobb är kanske oavlönat, för att pengarna ska räcka längre HÄR?

Systemfel och tro

Kanske kan någon uppvakta både Fohlin och Celion, för att påtala att det redan finns kompetens på ön. Allt från ”religion och politik i islam” till olika beteendevetenskaper för grupper i behov av stöd.

Fler borde egentligen uppvakta etablissemanget på ön, för att erbjuda sina tjänster. Det är viktigt att samarbeta och visa att det även finns kunskap på ön.

Finns det någon gotlänning som tror att deras avtvingade skattepengar till EU kommer att lyfta Gotland… Har era inbetalningar hjälpt era barn och anhöriga att blomma ut på ön?

HÄR säger sossarna att Välfärden är hotad, samtidigt som partiet i decennier har slagit undan fötterna på Välfärden!

 

 

Tomten kommer snart… om Du verkligen tror på Tomten!

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *