Debatt Gotland

Nyhetsvärde i Gotlandsvåld?

Våldet i Gotlandsmedier visar vardagen på Gotland. Våldet skildras på samma sätt som i övriga EU-delstaten Sverige. En gärningsman har gripits, personen var våldsam och hade gjort motstånd. Eller så hade gärningsmannen överfallit en annan person. Gotlandsmedier beskriver att våldet har hänt.

Gotlandsvåldets orsaker

Nyhetsvärde i Gotlandsvåld?

Vem var personen som utförde våldet, vad har lett fram till användningen av våldet?

Egentligen borde förklaringar till våldet ha lika stort nyhetsvärde som att händelser har inträffat.

Exempel på nyhet

Polis larmades idag om att en våldsam person misshandlade personer på stats-myndigheten. Vid ankomst attackerades även poliserna. De misshandlade personerna hade lyckats ta sig bort från gärningsmannen. Gärningsmannen hade gjort det och det… och det.

 

Förklaringsmodeller

Det kan finnas orsaker till en gärningsmans beteende. Ibland har t.ex. socialtjänsten på Gotland brustit i handläggningen av gärningsmannens livssituation.

Vilka Gotlandsmedier och läsare finner ett nyhetsvärde i att undersöka bakgrunden till våldsamma händelser?

Var finns FI och självutnämnda goda

Kvinnorna som blev överfallna fick motta slag i huvudet och på kroppen, både när de stod upp och när de låg ned på golvet.

Är det ingen som undrar vad som egentligen hände, har frågor om bakomliggande faktorer?

Har P4 Gotland frågat om orsakssamband och skulle du lyssna då?

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *