Debatt Nyheter

Sexköp, Allianser och Moral

Sexköp, Allianser och Moral. På något sätt känns det som om orden hör ihop. Inte som ett påstående, mera som samband. Morgan Johansson har till exempel sagt till Moderaterna att Sverige är en rättsstat, vilket hindrar Moderaternas föreslagna utvisning av kriminella utlänningar. Samtidigt döms tusentals barn varje år, att leva utan den förälder som har fått sina barn kidnappade.

Artikeln syftar inte till att utreda vilken sorts normativ etik som majoriteten av svenskarna tillämpar, bevisligen genom moraliska handlingar!

Juridik som påstår

Utan att socialtjänster behöver visa så kallade oberoende professionella referenser i ”Vårdnads-, Boende- och Umgängesutredningar”, dömer domstolar som socialtjänster påstår. Ibland med katastrofala och irreparabla skador.

Alltså, utan att tillämpa lagen, t.ex.möjligheten i SoL 11:2, så dömer tingsrätter efter den handlingsmoral som socialtjänstens utredande personal visar.

Myndigheter som exempelvis AF, Socialtjänst, Skola och FK,  visar spår av den inblandade myndighetspersonalens och nämndemännens moral.

Om inte lagen följs, så är det ibland moral, etik och partipolitiska agendor som styr, om den egenmäktiga föräldern ska dömas till något ansvar -som lagen egentligen säger att kidnappande föräldrar omfattas av.

Sexköp är olagligt

Sexköp är olagligt sedan 1999, men beskrivs ändå som en gråzon om förtroendevalda politiker köper sex?

svt.se 2013-12-02: ”Förbjudet att köpa sex”

Motion av KD: Förbud mot prostitution”

Motion 2005/06:Ju394 av Ingemar Vänerlöv och Tuve Skånberg (kd)

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/forbud-mot-prostitution_GT02Ju394

 

 

Foto: Riksdagen, Ebba Busch, Partiledare Kristdemokraterna.

Moral och Etik

Moral är egentligen hur vi beter oss i våra handlingar. Etiken beskriver hur vi borde uppföra oss och tänka för att utveckla ett gott samhälle.

KD är hoppet för många, gällande den svenska plattformen för handlingar som skapar ett gott samhälle.

Ett gott samhälle kan se olika ut, för olika människor, per definition!

Idag säger regeringsföreträdare att Sverige mår bra, samtidigt som andra länder varnar från allt som att resa i Sverige, till olika rikstäckande samhällsproblem.

5 frågor ställdes till Kungsbacka kommun om Kommunens ordförande

Syftet är endast att erhålla fakta, som stärker diskussioner om svensk Demokrati.

Enligt tidningen Norra Halland 22 september 2020, har tre kommunalråd M och L (kvinnor) och C (man) sagt att Moral och Juridik ska hållas isär.

Den f.d. Ordförande ska och kan, efter ett påstått brott, erhålla nära 6 miljoner (58 000 kronor i månaden) i visstidspension?

1.

Vilken-/a akademiska examen vet Kungsbacka kommun att Kommunstyrelsens f.d. Ordförande n.n har?

2.

Har kommunen några ekonomiska ersättningskrav på n.n?

3.

Kan Kungsbacka kommun förlora förtroende hos medborgarna i något avseende och vad består kostnaden av, efter en sådan avslöjad händelse?

4.

Har n.n. varit direkt ansvarig för frågor kring arbete mot Trafficking/Sexköp eller liknande insatser?

5.

Har n.n. sagt nej/försökt avstå visstidspension, som kommunen beslutade att n.n. skulle få?

Expressen 7 september 2020 :

”Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, sa toppolitikern då enligt ett pressmeddelande.”

Finns Juridik utan Moral och Etik

Det låter märkligt att Juridik inte har med Moral att göra och menar M-L-C att svensk Juridik inte bygger på normativ etik?

Eller… tänk om någon med makt skulle granska om förtroendevalda i olika kommunstyrelser har några hållhakar på varandra… så kan det väl inte vara?

Om inte moral och juridik hör ihop, så måste kanske väldigt många domar göras om?

De som sa Nej till att dela ut sex miljoner, kom från M-V-KD-MP… vilket kan indikera att Juridik faktiskt bygger på normativ etik?

De två kvinnorna från M och L, kunde ha stoppat miljonregnet genom att hävda det politiska begreppet Misstag.

Så här beskriver SO-rummets hemsida moral 2020-09-23:

”…Vår etik eller moral talar om för oss vilka handlingar som anses rätt och vad vi bör eftersträva eller undvika i moraliska situationer…”

Liberal förvirring

Att liberaler inte vill blanda ihop moral och juridik, beror förmodligen på att alla ska kunna vara fria att förverkliga sig själva?

Vilket är en utopi, eftersom en gemensam hållning försvåras om alla har egna viljor, önskningar och agendor.

Kanske är det olyckligt att två ledande ”Allianskvinnor” inte sätter ned foten hela vägen, mot importerad sexhandel, som utförs av män?

Personligt oroad för Sveriges utveckling

I det minsta till det stora, finns inget stopp längre i det tok-liberala Sverige.

Kan svenskarna inte sköta ens det lilla, så kan de inte sköta det stora.

Riskexempel i vardagen

En man 185 cm och 90 kilo tung cyklar mot cykeltrafiken, i fel körfält. Mot mötande cyklister i rätt färdriktning krockar han med ett barn på väg till lågstadiet.

Hastigheten i krocken är 25 km/h för mannen och 7km/h för det lilla barnet.

Ingen ser egentligen krocken. Mannen sticker därifrån: ”Vad spelar det för roll?”… en person har ändå uppfattat något och styr rätt mot platsen för olyckan.

Den tillresta vuxna står där ensam med ett litet svårt skadat barn.

Mannen som skapade olyckan kanske alltid kör mot trafiken, precis som vi faktiskt upplever honom i verkligheten flera dagar i veckan?

Om inte vi flyttar oss, så kan det gå lika illa som i exemplet ovan.

Vi som cyklar rätt enligt svensk fostran; etik, moral och juridik, ska flytta på oss, för att inte medverka till en krock.

Men om jag är ännu lite större och kanske inte flyttar på mig, för att jag följer lagen?

Mina läsare förstår att jag stoppade honom en dag.

– ”Vad spelar det för roll!”

Jag har stoppat flera personer genom åren och ibland även förklarat att i Sverige cyklar vi på höger sida och följer körriktnings-pilarna.

Moraliska handlingar i Sverige

”Jag ger pengar till tiggare från andra EU-stater”

Som Polis, forskning och politiker har sagt i alla tider, kan Du inte veta vem personen är. Du kan inte veta vart pengarna hamnar.

Du vet inte varför personerna från just samma länder tigger systematiskt.

Om du själv arbetar inom myndigheter som t.ex. Socialtjänsten, så ska du givetvis följa lagen och arbeta för att personen kontrolleras och får hjälp enligt lag.

Att undergräva demokratiskt byggda institutioner som ska kartlägga hjälpbehov, genom att dela ut pengar till okända, det kan förvärra problematiken!

Den etik som Sverige är byggt på i modern tid, bryter inte mot den moraliska handlingen att kontrollera personer som ser ut att ha hjälpbehov. Etiken krockar inte heller med Socialtjänstlagen, Brottsbalken, andra lagar som finns för att skydda människor från att skadas eller skada.

Väljarna kan fråga om politiska Agendor förstör majoritetens bild av Ett gott samhälle !

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs. "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Social- och Hållbarhetskonservativ. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Va? Se t.ex. Suburra på Netflix... Motto "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas" Nuläge Driver gärna projekt för hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Utbildningar Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *