Debatt Sverige

Självskadebeteende att rösta på Centern

Centerpartiet har en tradition av att erhålla ett starkt stöd på landsbygden. Även efter att det är uppenbart för många att Centern sedan länge vänt dessa väljare ryggen. Kanske hoppas dessa glesbygdsbor på att partiet skall sansa sig och återgå till det man en gång var. Eller så är det så att Centern lokalt är ett annat parti som inte bryr sig allt för mycket om det tokliberala tongångarna från Stockholm. Kanske är det en kombination av bägge scenarierna. Ett tredje alternativ är att man kanske helt enkelt är ”dum i huvudet”.

Vid det här laget borde vara uppenbart för alla att extrema Centern är ”knäppgökspartiet” nummer ett! I utspel efter utspel har man gjort det glasklart. Det finns många exempel. Men godbitar som när Annie Lööf efterlyste 30 miljoner invandrare eller när partiet sa ja till regeringens förslag om att ge 9000 illegala invandrare amnesti, står förstås ut. Ja jösses! Juristen Lööf röstade ja till ett lagförslag som hon beskrev som ”riktigt dåligt”. Och inte käkade hon upp sin sko heller…

Sveriges glesbygdsbefolkning eller Sveriges befolkning i stort verkar inte ens finnas på Centerns karta längre. Däremot öppna gränser och anarkokapitalism. Man kan inte låta bli att fundera på i vart detta har sitt ursprung.

En person som av insatta pekas ut som en stor inspirationskälla för Centerpartiet är den liberale debattören Fredrik Segerfeld. Journalisten Paulina Neuding konstaterar i tidskriften Kvartal att Fredrik Segerfeldt har varit en ideologisk förebild för Centerpartiet. ”Segerfeldts bok Migrationens kraft, en stridsskrift för fri invandring skriven tillsammans med debattören Johan Norberg, köptes in av Johan Hedin, riksdagsledamot för C, och delades ut till samtliga partiets riksdagsledamöter 2012. Här hämtar det gamla bondepartiet ideologisk inspiration”, skriver Neuding.

Den 20 juli i år publicerade Segerfeldt en debattartikel i Expressen där han tar upp sin syn på det svenska jordbruket och dess framtid. Där kan man bland annat läsa:

”Vi måste inte ha ett svenskt jordbruk. Det finns inget egenvärde i att ha just svenskt jordbruk. I många decennier har olika näringar slagits ut, av teknisk utveckling och konkurrens från andra länder. Detta bör vi bejaka även när det gäller denna bransch. Och faktum är att det stora skiftet redan har ägt rum. I slutet av 1800-talet jobbade fler än häften av alla i jordbruket. Numera är det runt en procent”.

Avslutningsvis dundrar Segerfeldt:

” Det svenska jordbruket är ett starkt särintresse som har varit skickligt på att bygga upp en falsk bild av det nödvändiga i den egna existensen. Dessutom präglas debatten av vaga känslor av nationalism och nostalgi. Sanningen är att lantbruket är en genomsubventionerad industri som lever på andras bekostnad. Därför förtjänar branschen inte några fler stöd”.

Ja vad mer behöver man säga? Detta är vad en ideelog som inspirerar Centertoppen har att säga om jordbruket. Detta parti röstar fortfarande bönder och andra glesbygdsbor på. Den stora frågan är varför? Varför i helvete gör dom det?
Om ni händelsevis skulle gå i villfarelsen att Centerpartiet är mycket bättre på lokalnivå tycker jag ni skall läsa om Gotlandswebbens Johan Pettersons hårresande möte med en Centerpartist utanför en valstuga på Östercentrum här:

http://www.gotlandswebben.se/nyheter/centern-och-verkligheten/

Mathias Hackzell
Född 1973 och uppvuxen i Visby. Boendes i Stockholm under tjugo år för att sedan återvända till Gotland 2013. Oberoende nationalkonservativ skribent med ett lokalpatriotiskt fokus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *