Debatt Nyheter Sverige

Sveriges stängda gräns

Sveriges stängda gräns. Regeringen beslutade att stänga gränsen efter uppmaning av EU-kommissionen. Syftet var att mildra effekterna av coronavirusets utbrott och minska spridningen av covid-19.

Det tillfälliga inreseförbudet började gälla den 19 mars och gällde först i 30 dagar. Datumet förlängdes till och med den 15 maj. Senaste förlängningen av inreseförbudet gäller till 30 juni.

Är Svenska gränsen verkligen stängd

Genom att stänga eller snarare ha öppet enligt följande strategi, ska smittspridning hindras?

Icke nödvändiga resor till Sverige från ett annat land stoppas.

Kanske kan ingen smitta nå Sverige?

Rätt att resa in in Sverige

  • EES-länderna och Schweiz

 

  • Svenska medborgare och personer bosatta i Sverige har kunnat återvända till sina hem

 

  • Uppehållsrätt

 

  • Uppehållstillstånd

Det är alltså tillåtet att resa in till Sverige från: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Inreseförbudet gäller inte personer med särskilt viktiga skäl att resa till Sverige. Diplomater, personer i behov av internationellt skydd och personer som utför nödvändiga funktioner i Sverige, som hälso- och sjukvårdspersonal och personer som transporterar varor till Sverige. Eller personer med familjeskäl.

Källa Regeringen

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/06/andringar-i-det-tillfalliga-inreseforbudet-till-sverige/

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *