Debatt Nyheter

Vem kan äga en El-bil?

Läste ett inlägg i GA om elbilens vara.

Är det gräddan av befolkningen som kastar sig på något nytt utan att fråga varför? Varför ska jag som individ överhuvudtaget tänka på att investera i något som ännu bara ligger i sin linda rent tekniskt?
Om man försöker inventera antalet tankställen kontra antalet elbilar på t. ex. Gotland så är det ett skämt. Då ska vi inte ens nämna fastlandet.

MP skriker högt om Elbilens vara. Allt i en symphos av likasinnade men mindre pålästa påhejare.
Bör man inte undersöka vad som gäller köparen?

Köparen nr.2 hur står han i rättigheter med ett drivbatteri som kanske rullat 20.000 mil. Bör säljaren kanske byta ut batteriet för skyhög summa?
Om nej. Hur många procent av kraften finns kvar i batteriet vad gäller prestanda?
Var och av vilka tillverkas batterierna? Finns det råvaror? Hur är det med miljöfrågorna i ämnet? Stämmer det att batteritillverkningen till dessa bilar vräker ut mera gifter en vad en ny dieselbil gör?

Stämmer detta så är det dags att dra ner på skattetrycket för Fossilbränslen. Har bejakarna av eldrift hela tiden haft fel så är det dags att krypa ner under stenarna igen. Tänk bara på de år folket har straffbeskattats på felaktiga grunder.
Är bilen testad för krock och olyckshaveri Den är ju antagligen tyngre i vikt? Vad vet man om ev. eld eller gasbildning vid kortslutning av batterier?

Läste någonstans att ladda bilens batteri med vanligt eluttag så är risken för överhettning stor. Ytterligare en följdfråga på laddningen. Vad bör man då avsäkra med för att förhindra värmegång på materialet. Misstänker att det krävs kraftigare säkringar och eldon för att över huvud taget kunna ladda bilen under normal tid. Alltså en tämligen hög el-åtgång.
Vad kostar det att byta batteri? Vad kostar det att ladda bilen för 2000 mil/ år. Hur tätt är det utmed våra vägar med ladd- ställen?
Hur ställer sig andrahandsvärdet?
Det är dags för en grundlig konsekvensutredning av att äga en elbil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *