Ekonomi Gotland Nyheter Sverige

Bygga Sverige utan Svenskar?

Bygga Sverige utan Svenskar? Ja, det går alldeles utmärkt. Varför ska egentligen svenskar ha arbete före inflyttade från andra världsdelar? Det är en fråga som ingen riktigt reder ut för väljarna. Svenska arbetssökande undrar också varför deras utbildningar och erfarenheter inte räcker till anställning hemma i Sverige. Gotlänningar kan flytta om de inte har arbete på ön säger regeringen i sin politik.

Kanske är det roligt att flytta?

Frågorna om jobben som måste frågas

Utvecklas verkligen Hemländerna när den arbetskraften lockas att flytta till Sverige?

Sokrates visste, att han egentligen ingenting visste, förutom kunskapen att endast den som frågar kan få svar.

Kanske får inte vanliga svenska väljare ställa frågan om Sverige mår bra när svenskar är arbetslösa?

Gotlandswebben analyserade texter från millennieskiftet om så kallade enkla men kvalificerade arbeten, som t.ex. Bussförare, Färdtjänst och Taxi.

I en jämn ström mellan 2000 och 2019 fanns det ett skriande behov av förare. Men Gotlandswebben har också talat med helt vanliga svenska förare som inte får jobb.

Samtidigt visar städer på sträckan som Stockholm, Norrköping, Linköping… Jönköping…Göteborg, att trafiken är i full gång och det ofta är inflyttade från andra länder som kör.

Hur kan det komma sig att svenska förare har svårt att erhålla arbete, när medier har uttalat i minst 20 år att det är brist på förare?

Decennier av polarisering?

Sverige ska fyllas med ekonomiska migranter, svenska företag ska erhålla ekonomisk ersättning för att anställa invandrade och svenska arbetssökande är egentligen helt utelämnade åt eventuella kontakter eller vargarna… turen.

Nu flyr Svenskarna till Moderaterna

Att fylla Sverige med arbetssökande har drivits hårt av t.ex. Moderaterna under 30 års tid i olika riksdagsmotioner.

Samtidigt som liberalerna S, L, C, Mp menar att det är fruktansvärt att leva i utanförskap, så har samtliga partier utvecklat polarisering.

De invandrare som inte finner arbete cementeras fast i utanförskapsområden av majoriteten av riksdagspartierna.

2000-talets arbetsmarknad

  • 2008 deltog i genomsnitt 85 000 personer i arbetsmarknadspolitiska program.
  • 2020 redovisas nära 500 000 som öppet arbetssökande och nästan 5 miljoner i förvärvsarbete.

Frågan är när svenskarna ska vakna, om det sker före de förlorar sina arbeten eller efter?

Det finns nog ingen som kan bevisa att Sverige kan byggas utan Svenskar, inte heller med.

Kostnaderna ökar för arbetslösheten

”Totala kostnaderna för samtliga program 2010 uppgick till drygt 31 miljarder kro-nor, som fördelade sig med 22,3 miljarder på program med aktivitetsstöd, 10, 1 mil-jarder på de särskilda insatserna i form av lönestöd för anställning av personer med funktionsnedsättning och 900 miljoner på anställningsstöden. Totala kostnaderna har ökat med 8,2 miljarder jämfört med 2009. ”

Källa: https://arbetsformedlingen.se/download/18.3e623d4f16735f3976e91b/Arbetsmarknadspolitiska-program-arsrapport-2010.pdf

Kostnaderna 2015

”Totala kostnaderna för samtliga program 2015 uppgick till 33,3 miljarder kronor (2014: 34,1 miljarder), som fördelade sig med 19,1 miljarder på program med aktivitetsstöd (2014: 19,5 miljarder), 11,2 miljarder på de särskilda insatserna i form av lönestöd för anställning av personer med funktionsnedsättning (2014: 11,5 miljarder) och 3,0 miljarder på anställningsstöden och instegsjobb (2014: 3,0 miljarder). ”

Källa: https://arbetsformedlingen.se/download/18.3e623d4f16735f3976ea75/Arbetsmarknadspolitiska-program-arsrapport-2015.pdf

Liberal ledare i Kristianstadsbladet chockar

Klistra in länken från tidningen nedan, i din webbläsare.

https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/carolin-dahlman-orattvist-att-sponsra-korkort-och-fixa-bostader-at-nyanlanda

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *