Gotland Nyheter Sverige

Årets Östgöte 2019 får Sverige att skratta

Årets Östgöte 2019, visades på morgonen av SVT Nyheter Öst. En tävling med fem utvalda kandidater. I reportaget omtalades vinnaren som svensk från Linköping och kurd från Irak, och komiker som t.ex. skojar om svenskar i sociala medier. Syftet med tävlingen kan diskuteras i det oändliga.

Gotlänningar önskade lokal världsartist

Årets gotlänning 2019, blev Marie Nilsson Lind. Som känd och älskad medlem i Ainbusk så var valet självklart.

Mats Ladebäck, också han egentligen en kul kille, blev utslagen i röstningen. En tröst är att Mats egentligen kommer från Oskarshamn. Som jag kände honom var han nog mest road av valet till kandidat… och så kan man ju inte vara med överallt hela tiden?

Roligt är olika i Östnyttområdet?

Kandidat mot Kvinnovåld förlorade

Övriga kandidater i Östergötland var kanske inte lika roliga som vinnaren? Däremot saknade de inte nyhetsvärde.

Nominerad tvåa var Maria Andersson, initiativtagare till Orange Day MC. Kandidaturen motiverades med:

För sitt ställningstagande mot kvinnovåld och för att hon på kort tid skapat ett jätteevenemang där MC-Sverige manifesterar mot mäns våld mot kvinnor.

Övriga kandidater i Östergötland visas här av SR:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=7366461

 

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *