Debatt Gotland Nyheter Sverige

Bilbesiktning viktigare än Terrorism?

Bilbesiktning viktigare än Terrorism? Sverige ser nu en fruktad ”utmaning” igen. Precis som alla andra utmaningar, agerar man utan att angripa källan.

Texten uppmanar inte till personangrepp mot eventuella berörda personer !

Tvåa på bilbesiktningen

Bilbesiktning viktigare än Terrorism? Bilbesiktning är självklart viktigt, men det pekar ut ägaren som ansvarig. Ingen förståelse finns från staten vad bilägaren har varit med om?

När det gäller grövre brott, så ska man inte peka ut någon… egentligen får man i det nya samhället aldrig peka ut någon… bara på bilbesiktningen?

Protokollet från Besikta:

Parkeringsbroms ur funktion. Vilket är ett språkligt fel i svenska språket, mot bakgrund i följande historia.

Bilägaren:

– Jag lade i ”Neutral” och började skjuta bilen framför besiktningsmannen… trampade ned jänkarens P-broms och bilen stannade direkt.

Besiktningsmannen:

-Ja, men det var inte tillräcklig bromsverkan på rullen när jag testade.

Bilägaren:

Vid avfärd trampade jag ned P-bromsen och lade i ”Drive”… det gick inte att köra iväg… P-bromsen gjorde att bilen slirade och hackade och inte kunde köra.

Nu är bilen HÄR med sina små fjuttiga 2:or hos American Racing i Linköping… riktiga hjältar!

P-broms en stor fråga

Bilbesiktning viktigare än Terrorism? Varje dag kör stora och helt nya SUV runt i städerna med dubbdäck. Igår var det 13 grader varmt, klarblå himmel och sol.

Att köra runt och slita upp asfalt, skapa farliga partiklar i luften, ha taskig bromssträcka är helt ok?

Men, P-bromsen när du parkerar utanför Raimos ICA i Stånga måste vara i toppskick.

Terrorism, virus och ansvar

Bilbesiktning viktigare än Terrorism? Kommer flera allvarliga samhällsproblem att få draghjälp av vanliga svenskar som dagligen hindras överallt?

Texttv och andra statliga medier skrev i veckan att virusutbrottet i Sverige beror på hemvändande ”semesterfirare”.

Nej, det beror i första hand på att EKONOMISKT RIKA OCH OANSVARIGA svenskar reste ut i världen, mitt i ett Coronautbrott.

Det kallas Jag-regeln och måste vara underbart att leva efter?

Vakna nu, sen är det försent

Bilbesiktning viktigare än Terrorism? Väljarna måste vakna nu. Sammanhållningen som behövs för flera utmaningar får ingen dragkraft från politiken.

Tänk om Gotlänningar skulle våga tala högt om ansvar?

Folkhälsomyndigheten visade redan i januari och februari på allvaret med Corona.

Ändå skulle de rika ut och åka, precis som Gotlands högsta politiker.

Hur kan man ha förtroende för öns högsta politiker, efter uttalandet att ”ingen kunde förutse detta”?

Bonden odlar för tillväxt

Bonden som kan förutse hur skörden slår fel, om han brukar jorden fel… kommer bonden att bruka jorden fel?

Viruset har inte tacklat Jag-regeln

Så här skriver Folkhälsomyndigheten:

Sjukdomen får namnet covid-19 (11 februari)

WHO har beslutat att det officiella namnet för sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset ska vara covid-19. Covid-19 står för coronavirus disease 2019. Folkhälsomyndigheten kommer kontinuerligt att uppdatera hemsidan och relevanta publikationer med det nya namnet för sjukdomen.

Samhällsfarlig sjukdom (1 februari)

Folkhälsomyndighetens hemställan om infektion med coronavirus (2019-nCoV) behandlades idag vid ett extrainsatt regeringssammanträde. Regeringen har, i enlighet med myndighetens hemställan, beslutat om en förordning som innebär att bestämmelserna i smittskyddslagen om allmänfarliga och samhällsfarliga sjukdomar ska tillämpas på infektion med coronavirus (2019-nCoV). Förordningen gäller från den 2 februari 2020.

Internationellt hot mot människors hälsa (30 januari)

Utbrottet av det nya coronaviruset 2019-nCoV kräver samordnade åtgärder internationellt. Det bedömer WHO, som har beslutat att klassa utbrottet som ett internationellt hot mot människors hälsa (PHEIC). Läs mer om vad detta innebär.

Förtroendet för politiker på topp

Så här såg det ut i P4 Gotland:

 

Inget är väl heligare för svenska väljare än bilbesiktningen?

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *