Gotland Nyheter Sverige

Gotland positiv modell i Coronakris

Gotland positiv modell i coronakris. Gotland är en av få platser på jorden, som har hindrat flera allvarliga smittor. Det ökande ”fria” resandet har i decennier ansetts vara en avgörande del i pandemier och hot. Förutom CoVid19 har andra fruktade virus som MERS-CoV rapporterats av WHO under år 2019.

Gotlänningar ska prisas för insatser i Covid19

Det är dags att gotlänningar förstår och slår vakt om de positiva konsekvenserna av sitt isolerade ö-läge.

Just nu är alla rädda för en sak, genom ett globalt åtagande och mediestöd. Men det lurar alltid annat i vassen, som inte väcker några större folksamlingar?

Gotlänningar behöver fundera på samhällsutvecklingen i stort, för att undvika den politik som konstant bäddar för kriser.

Gotlänningar i olika projekt säger:

-Vi har fått pengar av EU!

Nej, gotlänningar har fått tillbaks en minimal del av svenskarnas inbetalningar till EU?

Och nu är dörren till Gotland stängd, med bevisligen ett av världens bästa resultat i Coronakrisen.

Egentligen borde gotlänningar som har medverkat till att minimera spridningen tilldelas ett pris.

 

Svenskar sover med öppen dörr?

Gotland positiv modell i Coronakris. Sverige har kämpat i 25 år, för den liberala drömmen om en federation.

Varje gång något stort händer, så stängs ändå gränsen, för flyktingar och migranter, för virus. Ett folk som i 25 år har röstat för vidöppen gräns, stänger när det kommer vissa hot.

Svenska myndigheter varnar för yttre hot i kristider. Samtidigt är grunden för trygghet att de som bor i Sverige inte själva bidrar till utvecklandet av kriser.

Många experter har varnat för frihet utan ansvar.

Det anses bättre om yttre omständigheter kan ringa på dörren och svenskarna hinner kontrollera vad som vill in?

Svenskar som vill skänka 50-60 miljarder till EU varje år, kan fortfarande göra det, även om dörren är stängd… även skänka 100-tals miljarder till andra länder och internationella projekt.

Globalt nödläge

30 januari utlyste WHO globalt nödläge med nya Corona19. Men svenskarna fortsatte resa obehindrat runt i världen, även i mars 2019.

Den 11 mars klassade WHO viruset som en pandemi.

Anna Paul, från Engelska METRO på bilden nedan, berättar att Engelska forskare i Cambridge misstänker att Corona19 började spridas redan mellan 13 september-7 december 2019 och att tre strängar av viruset hade utvecklats.

De första bekräftade fallen sägs i flera medier ha varit två kineser som insjuknat i slutet av januari, på ett hotellboende i York.

When did coronavirus first come to the UK?

MERS-CoV

Bara under 2019 beskrev WHO utbrott av MERS-Cov 17 ggr.

Sedan 2012 har 27 länder rapporterat MERS:

Algeria, Austria, Bahrain, China, Egypt, France, Germany, Greece, Islamic Republic of Iran, Italy, Jordan, Kuwait, Lebanon, Malaysia, the Netherlands, Oman, Philippines, Qatar, Republic of Korea, Kingdom of Saudi Arabia, Thailand, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, and Yemen.

Om du är intresserad av Symtom kan du läsa HÄR på WHO

WHO listar utbrott av MERS-Cov 2019:

Förenade Arabemiraten

31 oktober

Oman

11 februari

4 mars

Qatar

26 december

Saudiarabien

16 januari

15 februari

26 februari

29 mars

9 maj

17 maj

16 juli

24 juli

26 augusti

26 september

18 oktober

5 december

18 december

https://www.who.int/csr/don/archive/year/2019/en/

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *