Gotland Nyheter

Marina Cederblad Segerheden – Eldsjälen i valboden

Nu i valrörelsens slutspurt är det full fart i valstugorna runt om i Sverige. Partiernas valarbetare jobbar i högvarv för att sprida sitt budskap till besökarna. I Sverigedemokraternas valstuga i Visby har man lagt i högsta växel och nu är det full fart framåt tills på Söndag som gäller. En av dom som lagt mest tid av alla på valarbetet är Marina Cederblad Segerheden numer sju på Sveridemokraternas lista till kommunfullmäktige.

Det var ganska nyligen som Marina Cederblad Segerheden djärvt kastade sig huvudstupa in i politiken.

-Det var via min man Bosse som intresset växte. Han har varit politisk aktiv i många herrans år och till sist smittade det av sig antar jag. Jag har varit engagerad i SD sedan årskiftet ungefär.

När det kommer till valarbetet har Marina varit väldigt aktiv i valstugan och det har blivit många resor in från När där hon bor till Östercentrum.

-Jag har väl hunnit med en tre till fyra pass i veckan i alla fall. Jag har och kommer också finnas på plats på marknader och andra evenemang. Sedan kommer det bli ännu mer arbete i valstugan dagarna innan valet.

När hon beskriver sin första valrörelse är det både negativa och positiva känslor som dyker upp hos Marina.

-Det har varit jätteroligt till största del! Alla möten med så många människor och intressanta diskussioner… Det behöver inte vara att man håller med varandra alltid. Men jag tror att det alltid är bra när människor träffas och pratar som vuxna människor. Alla sådana möten är positiva.

-Sedan har vi den negativa biten när vi hela tiden möts av sabotage och fula metoder. Jag blev faktiskt förvånad efter det att jag gett mig in i det här, att hatet mot SD är så kompakt och mörkt hos vissa. Att man låter sina fördomar ta över helt…

-Det som verkligen gör ont är nazist och rasiststämpeln som vissa ständigt försöker sätta på mig. Det är så långt ifrån mig som man man bara kan komma. Det känns otroligt sorgligt att man tar till så låg propaganda!

Marina Cederblad Segerheden återfinns inte bara i valstugan utan också som nummer sju på Sverigedemokraternas lista till kommunfullmäktige. Hon hoppas förstås att kunna ta en stol i höst.

-Vi får se det är jättespännande! Om jag kommer in kommer jag framförallt allt fokusera de frågor jag känner att jag kan och brinner för. Det är natur, landsbygdsfrågor, djurhållning och jordbruk. Jag är född på Gotland och har varit ön trogen i alla mina år. Jag har bott på många olika platser men har nu slagit ner bopålarna i När. Jag älskar verkligen vår ö och vill se den utvecklas på allra bästa sätt. Sen är mitt största intresse djur. Jag har katter, hundar och chinchillor. Det präglar mitt liv till en stor utsträckning. Och djurs välmående ligger mig extremt varmt om hjärtat.

Mathias Hackzell
Född 1973 och uppvuxen i Visby. Boendes i Stockholm under tjugo år för att sedan återvända till Gotland 2013. Oberoende nationalkonservativ skribent med ett lokalpatriotiskt fokus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *