Debatt Gotland Nyheter

Svenska skolchefer polariserar Sverige?

Svenska skolchefer polariserar Sverige? Grundskolans klädkod skapar sedan åratal onödiga tjafs om mångfald. Upprörda människor hävdar rasism. Begreppet mångfald splittrar Sverige, med grupp mot grupp. Gotland glider också på skalan, precis som Göteborg eller Huvudstaden i Östnytt-området, Linköping. Det är också svårt att få svar på frågor?

Källa ovan med bild: svt.se 2020-09-29

Vem bestämmer klädkod i Sverige och varför

Svenska skolchefer polariserar Sverige

Som gotlänning i Exil visas här en annan upplevelse i ämnet, från Huvudstaden i Östnytt-området.

Linköpings kommun har som andra kommuner anställda skolvikarier som bär religiösa plagg. En klädsel som ger uttryck för religioner där lagar har underordnad betydelse under religionen.

Svarar inte på frågor

Jag har själv inte kunnat arbeta som vikarie i Linköpings skolor, som svensk med lärarexamen och bred erfarenhet av olika skoljobb. I andra kommuner utanför Östnytt-området är intresset större.

Förvaltningschefen i Linköpings kommun, tidigare region Gotlands Anders Jolby, har fått frågan om vilka referenser som har föranlett och därmed godkänt utlänningar som vikarier.

Jolby har inte svarat. Det är tyst.

Är det möjligt att skapa något gemensamt hållbart genom tystnad, utan samtal och transparens?

HR-chefen för utbildning i Linköpings kommun, Anne Enström, har fått samma fråga, men har valt att svara följande:

Urvalskriterierna skiljer sig inte åt. Samtliga vikarier som rekryteras via den förvaltningsgemensamma bemanningsfunktionen behöver kunna uppvisa referenser från tidigare arbeten/uppdrag som vi kan kontakta.

Skolchefer svarar med politisk loop

Uppgifterna kan tyvärr inte kontrolleras, eftersom Vikariehanteringen har hänvisat frågan till just HR-chefen för utbildning.

I egna ärendet är det känt för utbildningschefen Anders Jolby, att jag har arbetat inom till exempel Gotlands skolor. Jolbys efterträdare och tidigare kollega på Gotland, Torsten Flemming, kan intyga saken.

Flemming kan dock inte vara min referens enligt Vikariehanteringen i Linköpings kommun. Orsaken är okänd?

Svensk rektor mot SD-familjer

Svensk skola är icke konfessionell enligt lag, alltså ska kanske inte olika religioner manifesteras genom till exempel klädsel?

 

Gotland skapade rubriker när barn i Hemse och Högbyskolan bar symboler för det svenska riksdagspartiet Sverigedemokraterna.

Rektorn i Högbyskolan fick arbeta kvar.

Valet 2022 kan innebära att över 2 miljoner svenska väljare kommer att rösta på SD.

Ska svenska kommuner fokusera och försvara kommunanställdas påhopp på svenska barn som sympatiserar med SD?

Önskar att svenska riksdagspartierna förklarar om och i så fall hur svenska barnfamiljer är ett hot mot: Sveriges välfärd, Demokrati och Samhällsordningen.

Kommer Gotlänningar att fly Gotland?

Gotlänningar har i decennier röstat för den utveckling som syns i skolor på fastlandet.

Men samma väljare vill ändå att deras barn ska gå i skola på Gotland.

Det är kanske märkligt att man som rektor i Hemse ger sig på ”SD-familjer” och själv stannar i Sveriges befolkningsmässigt mest svenska region.

Gotlands förvaltningschefer inom flera områden är inte trovärdiga, förrän de högt och tydligt tar strid mot det relativa lugnet på Gotland:

  • -Vi vill ha samma som fastlandet utvecklar, det har vi röstat för!

Gotland -Mångfald för utvalda?

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs. "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Social- och Hållbarhetskonservativ. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Va? Se t.ex. Suburra på Netflix... Motto "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas" Nuläge Driver gärna projekt för hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Utbildningar Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *