Debatt Gotland Nyheter

Arbetssökande diskrimineras

Ley har väntat lång tid på arbete, enligt SVT. Alla som inte har utbildning inom de Big five, kan få vänta. Även svenskar med flera examen får vänta hela sina liv på arbete, inom sina utbildningsområden.

EU-Sverige

Arbetssökande diskrimineras.

Det är skönt att vara politisk obunden, utanför spelet som skadar så många!

Jag har vänner från hela världen. De har alla väntat på arbete, inom sina områden i Sverige.

Det är inte konstigt. Jag har själv väntat sedan första examen 1996, på att få arbeta inom mitt första område… ja, vikariat har ju funnits…

Men examen som beteendevetare i psykologi, var en dumhet. Det handlade om att hjälpa, stötta och arbeta med marginaliserade människor… vem vill ha en svensk akademiker som hjälper människor som har gått sönder?

Det är socionomernas marknad, även för den som har mer juridik… och det är kanske tur? Både tjänstemän inom förvaltningar och jurister påstås locka psykopater, enligt olika forskare HÄR.

Var glad att du inte har fått fast anställning inom ”psykopatyrken”…

Usch…

Hur som helst, ytterligare en dumhet var efterföljande examen som Gymnasielärare.

Ett par år tidigare blev jag amerikanska pilot, vilket skulle konverteras i Sverige. För övrigt ganska svårt att bli pilot i Sverige… men inga statliga TV-team har ringt om det heller?

1000-tals svenskar får aldrig arbeta i Sverige, om de har ”fel” utbildning !

Vet inte om SVT gör reportage om Svenskar som aldrig får arbete?

Men utländska vänner från t.ex. Nordafrika ger bra tips inom vilka områden jag kan jobba i deras hemländer.

Big five inom utbildning

Myten om utbildning är farlig i EU-Sverige. Alla ska ha ”högskoleutbildning”, brukar sossarna basunera.

Om man har omskolat sig ett par gånger, så säger arbetsgivarna att man är konstig…

…men det är inget som helst fel på arbetsmarknaden eller dess aktörer?

(S) glömmer att berätta hur efterfrågan styr möjligheterna

Medicin, Teknik, Juridik, IT, Ekonomi… är ämnesområden på universitet/högskolor som alltid leder till arbete inom området… med tiden.

Mitt råd till Ley HÄR, (utifrån horisonten + 600 hp), är att göra som vi andra… man måste flytta utomlands eller omskola sig.

En bra grej som Ley skulle kunna göra, är att starta en förmedling för svenskar som inte anställs av svenskar, men gärna vill arbeta i Afrikanska länder.

Jag ställer mig gärna först i kön… varför betala skatt i Sverige?

…delstaten känns väldigt kall och om man skrattar spontant en vanlig tisdag, då är man för glad?

Poängen och Gotland

En satsning för Ley, kan vara att åka till Gotland. Där röstar majoriteten av befolkningen på partier som har polariserat Sverige?

Gotlänningar älskar t.ex. Centern och Moderaterna har i 30 år motionerat om vikten av ”arbetskraftsinvandring”.

Vilket parti på Gotland har uppmärksammat Ley och hjälpt till att ordna en arbetsintervju?

Hav tröst, du som inte får vara med trots rejäla meriter, förmodligen är du resultatorienterad och tar saker på allvar. Du är förmodligen inte psykopat…

 

 

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *