Krönika Nyheter

Brasan

Jag sitter i skenet av den värmande elden. Jag njuter av strålningen. Ja, inte från elden som grannen har på sin tomt utan från infravärmen över mitt huvud. En strålande värme från ovan.

Jag tänker bort den tekniska infravärmen och låtsas att jag befinner mig alldeles bredvid brasan. Jag känner värmen som omsluter mig. Den är stark och vinner lätt över vårens lite småkyliga vindil.

Knastret från brasan gör det hemtrevligt. Jag vill inte röra på mig. Jag befinner mig mitt i ett epicentrum av vårens första brasvärme. Doften av bränt ris och löv från grannens brasa.

Själv sitter jag på min altan med bara hängande värmare över mitt huvud och önskar att även jag kunde få göra en brasa som knastrade. Men ett stort krux har infunnit sig. Som riktig samhällsmedborgare är jag lydig och ej uppstudsig. Jag får egentligen inte elda förrän i morgon. Det har kommunen sagt. Min granne är uppstudsig och olydig samhällsmedborgare som antagligen inte har en aning om detta. Eller så skiter han högaktningsfullt i det. Ska jag vara riktigt sanningsenlig så knastrar det dåligt om grannens brasa och inte värmer den heller

Jag säger bara en sak. Vänder vinden och röken kommer åt min altan då jävlar ringer jag brandkåren och sätter dit fanskapet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *