Nyheter

Byggbranschen och trafficking

Byggbranschen och trafficking. Varsel, uppsägningar och tillfälliga lösningar skakar grunden för byggarna. I Östergötland har man påbörjat förebyggande uppsägningar. Tanken med EU är utjämning, men vem blir utjämnad?

Öststater bygger

Byggbranschen och trafficking. I Linköping bygger bl.a. Lituaer ett nytt hus mitt i City, med material som kommer med lastbilar från Polen. Se allmännyttans projekt HÄR

Gotlandswebben (GW) frågade Linköpings kommun förra året om det nya bygget.

Chefen för bygglov svarade att han inte kunde svara på frågor om personal och hur bygget kom till?

GW försöker istället få svar från allmännyttan i länken ovan och återkommer.

 

Utjämning inom EU

En logisk fråga är:

Betyder utjämning inom unionen att svenska byggnadsarbetare blir utan arbete, när andra EU-medborgare arbetar istället?

Olika branschtidningar menar att det inte finns tillräckligt med svensk arbetskraft och att det är bra med inflöde från t.ex. Baltstaterna och Polen.

Vem blir egentligen utjämnad?

Konsekvenser sedan länge:

EU-medlemskapet innebär att svenskar avskedas, att andra EU-delstater får de avskedades skattepengar genom EU-bidrag och kan anställas sin arbetskraft i Sverige…

Färsk oro om svartjobb

Byggbranschen orolig för trafficking. Byggindustrin som är en av Sveriges ledande branschtidningar menade i en artikel att bygg- och restaurangbranschen exploaterar arbetskraft från forna Öst.

Källa: Byggindustrin, 2020-01-20

Mer om oron inom bygg från SVT HÄR

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *