Gotland Nyheter

Centern på Gotland till SD!

Valresultat 2010 och 2014 på Gotland

Gotland och gröna näringarna kan vinna

Gotlänningarna visar en stor förändring i väljarsympatier i de båda valen.

Centern fick 19,9 procent år 2010, men bara 13,3 procent år 2014!

Det finns en stark misstanke om att C på Gotland har gått över till M och SD.

Om det verkligen är så att Sverigedemokraterna och Moderaterna får tillskott av öns Centerpartister, kan Gotland förändras rejält.

Arbetstillfällen i det gröna

Före detta Centerpartister har mycket att vinna på sin eventuella övergång till SD och M. Genom kontakt med och kunskap inom de ”gröna” näringarna, har f.d. C stor potential att utveckla både arbetstillfällen och miljön på Gotland.

Det kan sammanfattas med att ”gröna” företagare äntligen kan erhålla balans mellan ”Frihet” och ”Ansvar”!

De regelverk som vissa paragrafryttare inom till exempel länsstyrelser och regionen, smäller jordbrukare i huvudet med, kommer att jämkas av Sverigedemokraterna på Gotland. SD vill ha ett hållbart jordbruk och gröna näringar, tillsammans med ett regelverk som tar hänsyn även till näringsidkaren.

För SD Gotland är det självklart att hållbart innebär fortsatt satsning på det lokala och närproducerade, med ett tydligt regelverk och trevliga tjänstemän, samtidigt med frihet för företagaren att förvalta på bästa sätt.

Med tillstånd av Valmyndigheten:

Valnatten 2010 Gotland:

https://data.val.se/val/val2010/valnatt/K/kommun/09/80/index.html

Valnatten 2014 Gotland:

https://data.val.se/val/val2014/valnatt/R/rvalkrets/09/index.html

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *