Nyheter

Centerpartiet och Corona

Centerpartiet och Corona. Alliansens mittenparti reste mitt i pandemin under våren 2020. Alla minns att Regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius reste till Spanska turistmålet Teneriffa. Men sedan blev det tyst. Är Gotlänningar immuna mot virus och politik som tar risker?

Gotlands Centerparti svarar inte

Centerpartiet och Corona. Gotlandswebben ställde frågor till regionstyrelsen Gotland, om resandet mitt i pandemin. Det kom inget svar, så gör politiskt ansvariga allt oftare.

Covid har blivit en av/på-funktion

När man inte vill något så hänvisar man till Covid. Om man själv vill något så tar man risker och utsätter oskyldiga för risker.

”Viruset sprider sig inte. Det är ouppfostrade och bortskämda vuxna som sprider SARS-Covid-2”

Östergötlands huvudstad berördes inte

Centerpartiet och Corona.

Som alla vet, förklarade Linköping 3 februari 2020, att Covid inte berörde staden.

Gotlandswebben hade frågat redan i slutet av januari, hur man skulle tänka kring barnens kamrater som t.ex. åkte till England, USA och liknande virusdrabbade länder i januari.

”Världsläget tycktes inte bekymra varken höga politiker eller rika resenärer ”

Summan av allas beteende?

I Östergötland citeras dessutom smittskyddsläkaren att spridningen av virus är summan av allas beteenden:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/britt-akerlind-smittspridningen-ar-summan-av-allas-beteende

De som sköter ska givetvis inte ingå i ”allas beteende” !

Vilken annan misskötsel beror på alla?

Här visas i svt.se 2020-11-02, om Linköping berördes av Corona?

Den lilla arbetaren rånas via skattsedeln

Den lilla arbetaren har redan betalat bland världens högsta skatter, men kan ändå inte resa, laga tänderna, byta däck på bilen, spara till att förändra sin livssituation.

Den lilla arbetaren betalar skatter… förutom över 30 % i inkomstskatt, 25% på dricksvatten, 12 % på mat i affären, 60% av bensinpriset, etcetera.

Kommer den helt vanliga lilla arbetaren fortsätta att rösta bort sig själv och sin familj?

Antalet högre ansvariga som struntar i pandemier, eller är tillräckligt obildade så att de skapar risker för andra, kommer sannolikt att öka även på Gotland?

Ta reda på vad Centerpartiet har gjort för dig som Gotlänning!

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs. "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Social- och Hållbarhetskonservativ. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Va? Se t.ex. Suburra på Netflix... Motto "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas" Nuläge Driver gärna projekt för hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Utbildningar Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *