Nyheter Sverige

Coronaresor måste analyseras

Coronaresor måste analyseras. 30 januari 2020 uttalade WHO att nya Corona var en pandemi. Därefter menade Folkhälsomyndigheten att inresande till Sverige inte skulle testas, det ansågs inte göra nytta. Hellre skulle passagerare som lämnade utreseländer testas. Östnyttområdets kommuner informerade stort om handtvätt. Nu smyger hösten igång och olika experter tipsar om att stoppa smittan. Att gränserna är vidöppna verkar oviktigt?

Tips att stoppa virussmitta

SVT visar idag 2020-08-08, tips Inför skolstarten. Läsarna påminns om att vara hemma vid sjukdom och att tvätta händerna… men vilka reser in i Sverige och vem vet vilka virus som har fri fart? Klicka på bilden…

Foto: Clary Kroon / SVT

Östergötland testar skolschemat

Coronaresor måste analyseras.

Det är oklart om svenska kommunerna sammanställer vilka länder som skolelever har besökt från perioden Höstlovet och fram till skolstarten?

Om elever smittar efter besök i länder med svag kontroll av Covid19 kan ingen veta.

Förmodligen är det en utopi att ställa frågor utifrån svensk lagstiftning och rådande politiska klimat.

Linköping testar att förskjuta skolschemat så att inte alla reser samtidigt i kollektivtrafiken.

Däremot vet alla svenskar som följer nyhetssändningar att Covid19 inte ska stoppas vid gränsen. Egentligen kan alla virus resa fritt in i Sverige?

SVT berättar 2020-08-07, att restiderna till och från skolorna ändras. Klicka på bilden…

Foto: SVT

Sekvensering av Svenska virusstammarna

Folkhälsomyndigheten rapporterade tidigare i sommar, att majoriteten av genetiska grupper som hittats i smittkedjor från Asien till Europa var väldigt små.

Svenskarna tycks främst ha haft smitta via Europa och New York… resmål som förekom flitigt i våra egna barns klasser… redan i januari och februari.

Helgenom-sekvensering är den mest genomgående metoden för att analysera hela genomet.

Folkhälsomyndigheten visar HÄR hur biomedicin hittills har identifierat Covid19:

”De genetiska grupper som identifieras i Sverige är samma som förekommer i den omfattande smittspridning som utvecklades under februari i Europa.”

 

 

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *