Krönika Nyheter

Det orättvisa bidragssamhället

När skall politikerna börja ställa krav på människans eget ansvar och handlingar?

Vi betalar en mycket hög skatt i Sverige vilket ger bidragstagare en betydligt högre standard än vad de gjort sig förtjänta av. Det är något som både vänstern och högern kör med, även om högern såklart är mindre extrem. För ett sådant samhälle skall fungera är man beroende av konstant höjda skatter på framgångsrika företag och privatpersoner. I korta slängar betyder det att duktiga företagare och arbetare skall betala notan för dem som ej är villiga att bidra med något och göra rätt för sig.

Vad blir då resultatet och hur ser framtiden för ett sådant samhälle?

Det är egentligen ganska enkelt att förutspå. Om socialisterna skall fortsätta med samma bidragspolitik och migrationspolitik så kommer i den värsta av världar företagen vara tvungna att betala 100% i skatt för att samhället skall överleva några år till. Företagen och de framgångsrika har redan nu ett skattetryck på närmare 70% så det är en liten indikation på vart vi är på väg. Tillslut kommer företagen lämna landet, arbetslösheten blir skyhög, och inga mer pengar finns att stjäla och stoppa i bidragsplånböckerna.

Hur löser man en sådan domedagssituation?

Givetvis är lösningen kapitalism. Människor får börja ta mer ansvar över sig själva och sin ekonomi i stället för att förlita sig på att hela tiden ”bli räddade” av demokratisk socialism. Det sätter mer press på varje individ som är frisk nog att göra rätt för sig, Verkligen Gör Rätt För Sig. Behöver man laga en tand så får man jobba hårdare i stället för att ”räkna med” att skattebetalarna skall stå för kostnaden. Är utan tvekan det samhälle med störst chans att fungera, även det mest rättvisa. Ser inte det som någon omöjlighet att ett sådant samhälle kan utformas i framtiden.

Ingjald Atlinger
Född 1977, från Visby. Högerkonservativ antisocialist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *