Gotland Nyheter Sverige Världen

Distansarbete kan utveckla Gotland

Distansarbete kan utveckla Gotland. Arbeta hemifrån är en vana som fungerar för mogna arbetstagare. Det är inte timmarna som räknas, som förr i tiden. Fokus är istället resultatet. Det säger sig självt att olika presterar olika och därför borde resultatet vara i fokus.

Distansarbete kan utveckla Gotland

I decennier har svenska forskare visat att prestationerna blir bättre med distansarbete. Inget stör jobbet, bortsett från de störningar man skapar åt sig själv.

Produktiviteten ökar till exempel för att arbetstagarna får en bekvämare arbetsmiljö.

Stressen minskar givetvis om distansarbetet är frivilligt, men även beordrad distans kan skapa lugnare dagar.

Att tjänstemän sitter på sitt kontor 8-17, med kanske en halvtimmes lunchpromenad och en halvtimmes matrast… låter efterblivet?

Kommunerna är särskilt rädda för distansarbete, men det beror nog främst på att kulturen sitter i väggarna och många chefer inte riktigt förstår.

Gotlänningarna skulle slippa pendla till Visby och flera företag kan etablera sig på ön, på distans. Att stanna i sin hemsocken och arbeta, skulle också återuppbygga flera lokalsamhällen utanför Visby… en levande Landsbygd!

Om Visby ändå utvecklas som vilken annan förort till fastlandets storstäder, så är distansarbete mer Hållbart.

Artiklar om distansarbete i Coronatider

Tidningen Offentliga affärer, Bo Höglander 1 juni 2020

Berättar att 82% önskar arbeta hemifrån minst en dag i veckan efter att pandemikrisen är över. Undersökningen gjordes i över 25 olika länder av fastighetsrådgivningsföretaget Colliers International.

Här finns artikeln i WordPress och länken…

Distansarbete kan bli normen efter pandemin

Tidningen Sydkusten

Visade redan i april 2020 en intressant en genomgång av Carin Osvaldsson, om distansarbete.

Här finns länken att klistra in i din läsare:

https://www.sydkusten.es/sk/11/a/28738/coronakrisen-andrar-spanjorernas-arbetsrutiner/

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs. "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Social- och Hållbarhetskonservativ. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Va? Se t.ex. Suburra på Netflix... Motto "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas" Nuläge Driver gärna projekt för hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Utbildningar Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *