Nyheter Sverige

Ebola nytt utbrott

Ebola i Afrika och samarbete

Ebola nytt utbrott. D.R. Kongo har tillsammans med WHO och expertis i Afrika, hittills lyckats stoppa Ebola virus (EVD). I mars 2020 testades den senaste misstänkt sjuka två gånger med negativt resultat.

I mars 2020 såg det ut som att man äntligen hade lyckats släcka ut Ebola.

10 April 2020 bekräftades ett nytt Ebola-utbrott i staden Beni.

Ebola är en mycket dödlig sjukdom som kan orsaka blödande feber. WHO anser att det omedelbart behövs 20 miljoner dollar (200 miljoner kronor) för att hantera krisen.

Den pågående Covid19-pandemin innebär en extra svår utmaning. WHO:s hälsoansvariga Dr Matshidisho Moeti, är övertygad om att fortsatt samarbete kommer att stoppa det nya utbrottet.

Uppdaterad information från WHO 16 april finns HÄR

Afrika kan lära Sverige samarbete i virustider

Det ser ut som att utbrottet 2018 kom till ett avslut i mars 2020, genom ett tydligt samarbete.

EU har istället visat en tydlig splittring i Covid19. Flera länder har haft olika strategier för att stoppa spridningen.

Sverige har både risats och rosats internationellt. Just nu ser Sveriges strategi mot pandemin ut att vara god. Svenska riksdagspartier har också visat öppenhet för samarbete kring Covid19.

Om EU:s splittring SVT 5 april här i länken

Länkar om Ebola och det nya utbrottet

https://www.who.int/news-room/detail/10-04-2020-new-ebola-case-confirmed-in-the-democratic-republic-of-the-congo

https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/ebola/

https://www.who.int/emergencies/diseases/ebola/drc-2019

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *