Debatt Gotland Krönika Nyheter

EU-Gotland och båtflyktingarna

15 miljarder extra per år vill Centern betala till EU. Svenskarna har betalat över 500 miljarder sedan 1995. Hur har Gotland utvecklats med Centerns 25-åriga herrklubb? Socialdemokraterna som pressas av C och L, påstår sig förhandla om EU-avgiften.

 

PK-Gotlands arbetsförmedling

EU-Gotland och båtflyktingarna.

Medierna på ön tvingas göra pk-notiser, precis som i övriga Sverige. Annars uteblir intäkterna till medierna från annonsörer inom PK-leden.

I olika blänkare går det alltid bra för jobbmarknaden på ön? Samtidigt säger arbetsförmedlingens handläggare att arbetssökande ska söka jobb på fastlandet.

Men plötsligt håller inte ordlekarna om ”Den öppna arbetslösheten”.

Det går inte bra för arbetsmarknaden, om man tar hänsyn till hur många sökande som göms i lådor märkta med andra rubriker; etablering, starta eget, studier…

Senast idag, kör public service ut en ny ordlek ungefär:

”Den öppna arbetslöshetens minskning bromsar in”…

På svenska i Landet Sverige skrevs det som:

”Allt fler blir arbetslösa”.

Gotlandscentern betalar Frankrike

Alla partier som stödjer och arbetar för Sveriges medlemskap i EU, hjälper indirekt till exempel Frankrike. Under 1950-60 och 70-talen lämnade Frankrike ett 20-tal av sina kolonialstyren… till självständighet.

Långt före detta hade ju exempelvis: Frankrike, Tyskland, Holland, Belgien, Italien, England blivit ofantligt rika genom sitt globala ägande.

Men Sverige hade desto kortare sträckor fågelvägen, i sina konflikthärdar. Svenskarna slogs med: Finland, Norge, Danmark… Polen… och fick smisk av Ryssarna i början av 1800-talet.

Men som sagt, det är jättekul att svenskarna har kämpat i 200 år med att bygga upp Sverige till ett fantastiskt välfärdsland…

…Men frågan är vad svenskarna vinner på att omfördela sina surt förvärvade pengar, till EU-klubbens olika medlemmar?

Källa till oro

Jag intervjuade en statsvetare i internationella relationer från Nord-Afrika:

”Sverige har inget ansvar för kolonialmakternas konsekvenser i de områden som de har lämnat. Den svenska Snällheten är endast Dumhet eller ett spel…”.

Ibland när jag umgås med mina vänner från Nordafrika eller Asien, blir jag euforisk av deras klokhet och kunskap om hur saker förhåller sig. De har inte alltid Konsumtion som främsta motivation i livet.

Konsekvenserna av EU syns och känns

Olika demokratiindex visar att svensk demokrati sjunker, andra index visar att korruptionen ökar.

Public service har slutat hålla tyst om explosioner, rån, våld, mord (som enligt sossarna alltid har varit vanligt förekommande?).

Moderater och Liberaler som också älskar EU, skriker att det behövs fler Poliser, vilket är jättekonstigt. Först utvecklar man ett liberalt samhälle där tagare och jättebebisar har tolkningsföreträde, för att sedan ropa efter Polisen???

 

BIld av mandisse

Rika båtflyktingar anfaller i påsk

Som varje påsk strömmar nu 100 000-tals båtflyktingar från Stockholm och fastlandet till Gotland.

De rika båtflyktingarna befäster Gotland under Påsken, även på sommaren och andra storhelger.

Rika båtflyktingar är lustiga, de flyr till tystnaden, lugnet och naturen på Gotland.

Flyr till stugor på öde plats, endast formad och befolkad av en sammanhållande gotländsk kultur och gotlänningar.

Men snart har de rika lämnat ön.

I sina kostymer kommer de rika båtflyktingarna fortsätta arbeta för att sänka Gotland, Sverige och allt som Svenskarna byggde… även öka årsavgiften till EU med 15 miljarder!

BIld av Gerd Altmann

 

 

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *