Nyheter Sverige

Farliga tider väntar?!

Valet är över och vi är åter tillbaka i vardagen. Med facit i handen fick Sverige det värsta tänkbara scenariot av allt med 2 st extrempartier kraftigt framåt på varsin kant och ett stukat mittenfält där ett par partier sannolikt sviker sina väljare i jakten på en plats i kommande minoritetsregering.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna hamnar sannolikt i kylan. De senare är vana men Jonas Sjöstedt får nog räkna med att kommande 4 år få exakt ingenting att säga till om. Omräknat i människor är det ca 1,5 miljoner svenskar som PK-eliten mobbar ut.

Missnöjet i samhället kommer sannolikt öka kommande 4 åren. En stundande lågkonjunktur skulle spä på det ytterligare. Mobbingen lär fortgå i minst lika stor omfattning vilket kommer öka polariseringen.

Valet 2022 är vad jag kallar ödesvalet. Jag tror många sett valet 2018 som ödesvalet och hållt tummar och tår för att Sverigedemokraterna inte ska bli för stora. Nu pustar många ut och tänker att Sverigedemokraterna gjorde ett dåligt val vilket dom på sett och vis gjorde med lite olika parametrar innehållande opinion, underskattning mm… Det dummaste är att detta resultat är jättemycket sämre för alla SD-hatare där ute än om dom fått 10% eller 30%. Med 10% hade SD inte vart mer än ett marginalparti och med 30% hade SD fått ett inflytande dom sannolikt inte klarat av då dom sannolikt lidit av kraftig växtverk! Nu kan SD med sina 17,6% sitta och mysa och växa sig starkare på ett sunt sätt till 2022.

I samma takt SD växer, växer också dess motpol Vänsterpartiet. Redan nu utgör dessa 2 ca 27% av befolkningen och man kan ju tänka sig vad ytterligare 4 år av utfrysning och mobbing kommer göra med dessa siffror. Man ska också ha i beaktande den stora gruppen förstagångsväljare till 2022 som växt upp i denna sandlåda de senaste 10 åren. Redan nu pekar skolvalen på bra stöd för både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet!

Vad är det för farliga tider som skulle kunna vänta?

Ju mer de 2 kanterna växer, växer också irritationen, hatet och ilskan på de yttersta kantspetsarna. AFA och ung vänster har redan visat prov på en del våldskapital i sina aktioner. På högerkanten återfinns NMR, mellan SD och NMR växer AFS… Hur lång tid tar det innan det blir ordentlig konfrontation?

Gotland?

Tack och lov känns klimatet en sisådär 20 år efter fastlandet på ön så här har vi åtminstone en rimlig chans att ännu återställa någon form av ordning på samtalet.

Till fastlandet får jag skicka en amerikanere: God bless the other regions of Sweden!

Niklas Sjöblom
Född 1979, oberoende konservativ. Boendes på mellersta Gotland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *