Nyheter

Flytta till Gotland

Den som önskar flytta till Gotland kan söka information på nätet. Om en sökning görs med orden: ”Flytta till Gotland”, så visas tidigt samma rubrik. På en plats hänvisar utgivaren att Gotlandshem har hyresbostäder över hela ön. På andra platser anges ”inflyttar-event”.

Flytta till Gotland

Flytta till Gotland är lätt, det finns massor av information, om allting. Vad som inte berättas kanske är mer intressant?

Att det finns hyreslägenheter är sant. Men att inflyttade fastlänningar och infödda öbor måste lämna ön pga bostadsbrist hålls i tysthet.

Att man kan arbeta på Gotland är sant. Men att inflyttade fastlänningar och infödda öbor måste lämna ön pga svår arbetsbrist hålls också i tysthet.

Sammantaget är Gotland en av EU-regionens vackraste platser. Men faktum kvarstår att endast vissa ”utvalda” kan flytta till Gotland, för att bo, leva och arbeta.

Strukturell rasism

Den nyfikne med samhällsintresse kan lätt se att den strukturella rasismen slår hårt även på idylliska Gotland.

Hyresgästföreningens medlemmar kanske är vansinniga, eftersom de kör runt i bilar med reklam:

-Alla har rätt till ett bra hem!

Vem har betalt de bostäder som vissa nationaliteter utom Svenskar har förtur till?

Nej, det är inte rasism att ifrågasätta varför Svenska mångfaldserotiker inte bygger bostäder i MENA. Däremot är det rasism att lämna svenska barn vind för våg, låta dem bryta upp från sin boplats Gotland, för att deras svenska föräldrar inte får varken arbete eller bostad på ön.

Gällande bostäder finns HÄR en dialog med Gotlands allmännyttiga bostadsföretag.

Gällande arbete kan vem som helst knalla in på Arbetsförmedlingen i Visby, för att snabbt upptäcka vilka som har fått arbete på den statliga myndigheten.

Inga ”traditionella och trovärdiga medier” berör med ett ord att Arbetsförmedlingen har nekat många välutbildade fastlänningar. Undertecknad har givetvis skickat efter sökandes meriter för att ha ”fakta-koll”.

Även utländsk och inflyttad personal till EU-regionen Gotland, har berättat att de har mycket mindre utbildning och erfarenheter för jobbet.

Fötterna i myllan

Och så här fortsätter det, överallt på ön. Nej, givetvis inte för de som har en fot inne eller kontakter!

En rejält bullrig och korpulent ordförande på södra Gotland berättade stolt vid ett företagarmöte:

-Vi står med båda fötterna i myllan!

Ja, det går också relativt snabbt att upptäcka… för den som kan anta olika perspektiv.

Vem som helst är givetvis fri att reflektera över betydelsen av ansvarigas fötter i myllan.

Rasismen mot svenskar blir tyvärr påtaglig på en ö, eftersom många inte har upplevt vad som pågår på fastlandet. På Gotland kan ”hjälp-grupper” som bjudits in till lokalradio, sjunga om migranter…

Kanske har besökande till ön hört att sammanslutningar även har sjungit för Fastlänningar i Gotlandsradion?

Flytta till öde strand?

Den som önskar flytta till Gotland, måste vara beredd på att vara helt politisk korrekt. Gotland styrs av sossar, vänstern och miljöpartister. Det blir inte roligare än så. Vad betyder det?

Jo, trots fina vallöften har många av öns lokala politiker i nämnda partier varit med i åratal om att krossa Gotland. Deras föregångare och andra partier har varit med och släckt ut flera centralorter.

Hemse är gulligt, tycker turister och besökare som bara ser fasaderna i den lilla köpingen. Slite är ett känt och beundransvärt industrimonument, som också har fått se forna glansdagar blekna.

Men flytta inte till ön i hopp om att förändra eller föreslå. Gör som Pigge rådigt har gjort och tacksamt lärde ut en gång till denna skribent:

-Kör ditt race, alla kommer att ha åsikter… men stå på dig!

Självklart lyssnades på olika goda råd, men den politiska korrektheten försvårade. Istället för att bara köra igång, egocentriskt och själviskt, så kontaktades alltid betydande personer med fötterna i myllan.

Men delning av idéer och deviser som: ”Vi ska lyfta ön tillsammans!”, har oftast resulterat i oändliga ideella ansträngningar och utestängning.

Flytta till Gotland går alldeles utmärkt för den som skiter fullständigt i andra och bara kör sitt race. Under ytan råder en slags ”Hunger Games”, med osynlig konkurrens om Ö-lägets knappa resurser.

Inget kan hända på Gotland, som inte personer med fötterna i myllan önskar. Om du tillhör någon utvald grupp finns möjligheter att stanna. Utlänningar, speciella bristyrken eller invigda i myllan får oftare stöd och hjälp, till både bostäder och jobb.

Sommaren då?

Ja, Gotland är välbesökt sommartid, men stränderna är fulla av Stockholmare och besökare från andra storstäder med stressigt och aggressivt uppförande.

Om besökarna inte knuffas, kör bil som Jason Stetham, trycker ned sina hundar i vattnet bland alla badande, så kastar de sina sopor i din soptunna 🙂

Det låter väldigt negativt… men fakta ska vara fakta, vilket är viktigt även för 7-klövern.

Fastlänningar söker sig till Gotland, för att fly konsekvenserna av egen förd politik som de har förstört städerna med.

Svenskar flyttar till andra länder

Samtidigt kommer rapporter om att Etniska Svenskar flyttar till Spanien, Danmark, Ungern, Åland, Finland, osv. Är det plötsliga infall eller beror det på något särskilt?

Flytta till Gotland och återkoppla gärna. Det är vackert på öde strand, men kan vara väldigt tyst.

 

 

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs. "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Social- och Hållbarhetskonservativ. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Va? Se t.ex. Suburra på Netflix... Motto "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas" Nuläge Driver gärna projekt för hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Utbildningar Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *