Gotland Nyheter

Full fart i Sverigedemokraternas valstuga!

Trots att valet den niode september närmar sig med rasande fart, är det måttligt med folk som rör sig kring valstugorna på Östercentrum. Undantaget är Sverigedemokraternas där en liten kö av nyfikna och intresserade har formats. Det är många som vill byta några ord och förse sig med valmaterial från partiet.

Bosse Segerheden som är ansvarig för valarbetet på Gotland, tar en kort timeout från valstugan för att berätta om hur arbetet fortskrider.

-Det går otroligt bra måste jag säga! En strid ström av människor i alla åldrar kommer fram till valboden. En övervägande majoritet är mycket positiva och säger att vi har deras röst. Folk till och med ringer till mig varje dag och stöttar!

Men trots den postiva energin i valstugan berättar Bosse Segerheden att arbetet ändå präglats av ett underligande allvar.

-Jag tror att alla valarbetare från samtliga partier känner att detta är ett ödesval. Vi känner det definitivt. Sverige som land står inför ett verkligt vägval. Det känns som sista chansen att styra skutan på rätt kurs igen.

En annan aspekt som lägger sordin på stämmningen, är de återkommande sabotagen mot valstugan, affischer och skyltar runt om på ön.

-Ja, det har varit sabotage varje natt sedan dag ett. Det är klart att det är jobbigt och att det tar tid och energi. Men samtidigt åker grejerna upp lika snabbt igen och fyller oss valarbetare med energi och kamplusta. Alla hjälps åt och senast idag har jag haft kontakt med två personer som velat ha skyltar för att sätta upp på sin mark. Så antidemokraterna har inget för det dom håller på med! Säger Bosse med emfas.

När det gäller själva valdagen kommer observatörer från partiet att finnas på plats vid alla vallokaler runt omkring på ön.

-Ja, vi vill säkerhetställa att våra valsedlar inte slängs bort och försvinner som var fallet vid några vallokarer 2014, berättar Bosse Segerheden

Annars är det med enorm tillförsikt som SD Gotland går in i slutspurten inför valet.

-Visst lever det fortfarde kvar hos vissa att det är lite tabu att rösta SD men det är en enorm skillnad mot förr. Vi möter massvis med människor som öppet deklarerar att dom tänker rösta SD varje dag. Vi känner att vi går mot ett väldigt lyckat val för vår del!

-SD Gotland är nu ett enormt sammansvetsat gäng som kommer köra ända in i kaklet! Det har tagit lite tid men nu känner vi att SD har riktigt bra kandidater på vår lista. Bitarna har fallit på plats och vi känner att vi går in i valrörelsens slutspurt med full kraft!

Nedanför följer ny gällande lista för Sverigedemokraterna Gotland till kommunfullmäktige:

 1. Lars Engelbrektsson, Företagare
 2. Hilda Frick, Studerande
 3. Håkan Lilja, Kommunanställd
 4. Tina Benthammar, Företagare
 5. Reber Kala Min Shareef, Fordonsvård/rekond
 6. Lennart Modig Kihlberg, Mångsysslare
 7. Marina Cederblad Segerheden, Veterinärassistent
 8. Johan Pettersson, Gymnasielärare
 9. Sören Söderholm, Byggarbetare
 10. Peter Håård
 11. Dennis Söderström
 12. Clas Strid, Yrkesförare
 13. Peter Larsson, Undersköterska
 14. Renée Persson, Entreprenör/Stylist
 15. Inge Eriksson, Entreprenör bygg
 16. Mia Forsbäck
 17. Åke Torsson, Pensionär
Niklas Sjöblom
Född 1979, oberoende konservativ. Boendes på mellersta Gotland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *