Debatt Nyheter

Gotland badar med hundar?

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150).

Någon diskuterade hundförbud på Ljugarn häromdagen…

Stränder och hundförbud

Runt om på ön badar hundägare med sina hundar, på samma stränder där allmänheten vistas.

Varje sommar blir barnfamiljer påminda om att hundarna som springer lösa i strandkanten inte är farliga.

Ljugarn är ett exempel på klassisk badstrand, där man förr i tiden slapp hundar mitt i smeten. Det behövdes inget förbud, man tänkte själv som hundägare att det inte var lämpligt.

Det är osäkert om Ljugarn faktiskt har ett lokalt hundförbud?

Dock är det bevisat att alla som inte har hund, eller inte vill bada med hund, ändå tvingas bada med hundar på stora ”allmänna” badplatser som Ljugarn.

Gotland visar HÄR en lista över vilka stränder som har hundförbud.

Personligen har jag alltid undrat om Hundägare som badar sina hundar mitt bland familjerna, skulle reagera om jag tog med mig en bagge eller kamel till deras filt?

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *