Nyheter

Gotland behöver Sverige

Idag kan talmannen ge sonderingsuppdraget till juristen Annie Lööv (C). Talmannen kan också åter testa om Ulf Kristersson (M), kan lyckas bilda regering. Helt klart är att Statsminister Stefan Löven kommer att ge besked till Talmannen om sina försök att bilda ny regering.

Gotland behöver Sverige

Vad betyder rubriken att Gotland behöver Sverige?

Jo, Gotland har dels en unik geografi i Östersjön, dels är ön ett eget litet och relativt homogent land som liknar gamla Sverige.

Gotland riskerar att brytas loss från det unika i kulturell, historisk och socioekonomisk betydelse. Gotland kan plattas ut och vara en plats som vilken som helt inom EU.

Eller så kan Gotland ”skyddas” av sitt eget moderland Sverige.

Den som känner sin ö, vet att Gotland är en speciell plats. Just det unika marknadsförs också av krafter som inte kommer att bevara det unika på lång sikt.

Gotland ska inte vara en plats där lammen tystnar!

SVT-appen kan pussla ihop Sverige

Tanken är att intresserade ska kunna fundera, pussla ihop sin egen regering och se hur partierna själva har kommenterat olika samarbeten.

Gotland med sina helt unika förutsättningar och önskan om långsiktig hållbarhet, leder tankarna till fyra partier: S, M, KD och SD.

Gruppen är tillsammans en utopi? S och M är tydliga EU-erotiker. SD och KD önskar sig nog ur EU…

…men S har en ryggrad som byggde Sverige, där SD är en nagel i ögat som kräver mer av gamla S.

Moderaterna må vara egoistiska ekonomer, men har i sina led stora namn som vill bevara Sverige.

KD har all kunskap om hur den normativa etiken bör leda människor till just samarbete för långsiktigt hållbara lösningar. Även KD består av en stor kärna som vill bevara Sverige.

Mitt eget pussel i SVT-appen visar HÄR följande förslag för Gotlands bästa.

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *