Nyheter

Gotlands Nationaldag?

När får Gotland en egen National- eller Flaggdag och vad skulle en sådan högtid symbolisera? I olika samtal under uppväxten, lyssnade jag på samtal mellan gotländska ”gubbar”… allt mellan borgare, bönder och präster yttrade sin stolthet om Öjn.

Svenskar inte lika stolta?

Idag på Sveriges ”Nationaldag”, släpper SVT-text nyheten att Somalier och andra medborgare är mer stolta över Sverige, än svenskarna.

Vad syftet är med nyheten, kan diskuteras ur flera perspektiv.

Källa:

https://texttv.nu/111/invandrare-stoltare-an-svenskar-23415919?utm_source=site&utm_medium=share&utm_campaign=link

Regeringsformen -Hur som helst?

Sveriges 6 juni, har en historia.

Enligt Riksarkivet så är 6 juni dagen för den nya regeringsformen 1809.

Gustav Vasa valdes till kung i Sverige den 6 juni 1523 (julianska kalendern som Sverige tillämpade till 1753) valdes till kung i Sverige. Dagen innebar upplösningen på Kalmarunionen mellan Sverige, Norge och Danmark som hade pågått från 1397.

Sverige blev alltså självständig stat!

Idag viftar svenskar med flaggor och inflyttade, för att fira Nationaldagen… i en stat som är underlydande EU.

Stolta sponsorer = ?

Svenskarna viftar med flaggor när de som ”självständiga” betalar 40 miljarder årligen till andra EU-stater, så att de kan bygga upp sina länder; vägar och annan infrastruktur… efter Brexit 60 miljarder?

-Tänker ibland på vägarna på Gotland, som kallas Sveriges bästa?

Vem som helst kan testa vägen mellan Hallute och Sjonhem, bara ett exempel bland hundratals på öjn.

Vägarna som ska bära gotlänningar under pendling till arbete mellan landsbygd och stad är nästan en ironisk symbol för EU-medlemskapet?

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *