Nyheter

Gotlänningar, EU-val och miljön

Om strax en månad kan gotlänningar och övriga röstberättigade i delstaten Sverige rösta i EU-valet. I den federala huvudstaden Bryssel har svenskarna 20 folkvalda (2,67% av 751 ledamöter). Det råder vattenbrist, det brinner, kriminaliteten har ökat och klimatmålen slirar…

Hur röstar Du i EU-valet?

Gotlänningar, EU-val och miljön.

När det inte finns vatten, kan det bli svårt att producera mat. Allt blir svårt utan vatten. Gotlänningar som redan betalar cirka 33,60% i kommunalskatt, får snart betala ökade utgifter för drivmedel.

Till de ökade levnadskostnaderna i landsbygdsregioner som Gotland, kan läggas en höjd EU-avgift om minst 15 miljarder/år.

För den nya och ökade EU-avgiften köper svenskarna ännu fler utmaningar.

Efter EU-inträdet har ”Demokrati-index” sjunkit  och ”Korruptionen” ökat, klimatet försämrats, vattenkris, social oro…

Klimatmålen

Du röstar givetvis vad du själv tror på, men tänk igenom valet denna gång.

Det finns flera röster som skrämmer dig med krig!

Krigen som åsyftas har utspelats mellan kolonialmakterna som skövlade till exempel den afrikanska kontinenten.

Svenskarna har inget ansvar att lösa de problem som exempelvis Tyskland och Frankrike har bundit åt egen rygg. De sociala problem som sprider sig genom Europa, är konsekvenser av de rikaste i Europa.

Den största utmaningen är Klimatmålen. Vattenbrist, Matbrist, Kriminalitet, Social oro och Epidemier, är exempel som kommer…

25-årigt experiment

På nyårsafton har svenskarna betalat till EU i 25 år. Experimentet bör avslutas och ersättas med:

”Landet Sverige och återinförande av allt som skapade hållbarhet”!

Tyvärr tror jag att svenska EU-eliten kommer att fortsätta flyga till Bryssel och leka herre på täppan. Ledamöterna kommer att flyga, äta lyxmat, åka hem och kräva att till exempel gotlänningar tar ansvar för sina levnadsvanor?

Gotland tar varje sommar emot 100 000-tals svenska EU-erotiker, som njuter av färskvattnet och andra resurser. Besökarna vilar upp sig, från all utveckling som de har medverkat till på fastlandet…

Vatten, brister och cyniska folkomflyttningar

Varför hjälper inte EU de länder som producerar elände att utvecklas… avsätter ledare som krossar sitt folk, sina länder… inför demokrati och välfärdssystem?

Jo, det skulle innebära ”konkurrens” från stora kontinenter.

Vi sitter alla fast i ett Europeiskt kedjebrev, där svenska politiker säger att vi måste bli fler…

Vatten finns till alla, om man bara vrider på kranen??? LÄNK: EU climate action

//

För att söka tröst, brukar jag lyssna på ”Touareg-musik”… meditera över platser som till exempel Marocko, Algeriet… vandra med tankarna ut i öknen, stillheten… sitta i tystnaden under stjärnklar natthimmel och dricka te med nomaderna… lära mig allt som de kan om hållbarhet… det finns något större än konsumtion… varför tror Du att eliten vill locka människor att flytta runt i Europa?

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *