Nyheter

Grattis EU på Födelsedagen 9 maj!

Grattis EU på Födelsedagen 9 maj. Jag har inte fått något särskilt i brevlådan som vittnar om den stora högtidsdagen eller inbjudan till några ceremonier. Men kanske ska du på 70-årsfest imorgon, 9 maj, när EU fyller år?

Advokaten som EU-arkitekt

Robert Schuman, Frankrikes utrikesminister 1948–1952, anses vara en av EU:s grundare.

Tillsammans med Jean Monnet tog Schuman fram den internationellt kända Schumanplanen, som publicerades den 9 maj 1950.

Schuman hade föreslagit en gemensam kontroll över kol- och stålproduktionen, som var de viktigaste materialen för krigsindustrin.

Det påstås att idén om kontroll över kol- och stålproduktionen berodde på att den makt som inte har kontrollen, inte kan utkämpa ett krig?

Solidaritet

Det talas om 70 år av solidaritet?

Svenskarna som älskar EU-projektet önskas en fantastisk dag imorgon!

Sverige är förändrat, mycket av vardagens utmaningar, har skapats i samförstånd.

Om EU i länkarna härunder

Klistra in Länken nedan i din webbläsare, så får du se ett ögonblick av grundarens arbete. Schuman talar franska i klippet:

https://audiovisual.ec.europa.eu:443/en/video/I-072669?&lg=OR

 

Flera av grundarna

Här i denna länk kan du läsa mer om EU:s pionjärer

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *