Gotland Nyheter

Hela Gotland och buss-porr

Flera tidningar utreds för felaktigheter gällande den busschaufför som anklagades för att ha visat ”porr” för barnen. Hela Gotland tillhör de granskade, som missade att vara källkritiska före publicering. Hela Gotland anklagas nu för att ha varit med i drevet mot chauffören.

Hela Gotland kan inte läsas

Hela Gotland och buss-porr?

Det är svårt för nyfikna att efterforska vad Hela Gotland skrev först, genom att googla på ämnet.

Vid en sökning 2019-01-25 med meningen

”hela gotland busschaufför porr”

erhölls de två första resultaten enligt följande:

Den första träffen visar att Hela Gotland har rättat sig och ändrat sin nyhet 1 november 2017.

1. Porrfilm på skolbuss var romantisk komedi – Hela Gotland

https://helagotland.se/…/in…/porrfilm-pa-skolbuss-var-romantisk-komedi-14946883.asp…

1 nov. 2017 – Trafik Busschauffören anklagades för att ha visat porrfilm på skolbussen. Barnen, det yngsta tio år, var ”förskräckta” och ”mådde jättedåligt” när…

Det andra träffen visar det ursprungliga utseendet på nyheten 26 oktober 2017.

2. Chaufför visade porrfilm på skolbuss – Start – Hela Gotland

https://www.helagotland.se/start/chauffor-visade-porrfilm-pa-skolbuss-ntm12047934.aspx

26 okt. 2017 – På skolbussens skärmar visades plötsligt en porrfilm. … En vuxen passagerare bad busschauffören stänga av filmen, vilket han då gjorde.

Tidnings- och mediekoncernen NTM

Gotlandswebben har frågat NTM, hur koncernen hanterar att Hela Gotland granskas bland totalt 16 tidningar i hela Sverige. Se mer på svt.se HÄR.

NTM har inte svarat.

På hemsidan finns den laddade meningen:

”Det fria ordet är grunden för vår verksamhet, och våra medier bidrar till ett öppet och demokratiskt samhälle. Behovet av trovärdig information är större än någonsin.” Källa: NTM 2019-02-01.


Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *