Debatt Gotland Nyheter Reportage Sverige

Hemlösa Svenskar och tok-liberala agendor

I Sverige riskerar många svenskar utan diagnos, med svenska utbildningar och endast ett svenskt medborgarskap att bli Hemlösa.

Särskilt stor risk att bli Hemlös som svensk barnfamilj är om familjen flyttar till storstäder som Stockholm eller Göteborg.

Att ta ta tåget eller flyget till Stockholm, med sina barn och väskor, är mycket riskabelt för svenska barnfamiljer. Inga särskilda strukturer eller sociala skyddsnät finns som uttalade stöd.

Gotlänningar utan bostad

En svensk barnfamilj från Gotland, kan t.ex. inte bara lämna ön och åka till Stockholm. Bostadskön för svenskar i Stockholm är ungefär samma som på Gotland, cirka 15 år för en trea i ett barnvänligt område med endast mindre kriminalitet.

Gotland erbjuder inga lösningar till svenska barnfamiljer, oavsett utbildningsnivå eller bristyrken som kan bidra till tillväxten på ön.

Bostad utanför storstäderna

Svenska barnfamiljer utan särskilt stöd av samhället eller nätverk i storstäderna, kan däremot flytta till andra mindre orter med kortare bostadsköer. Möjligheter finns också att köpa hus på flera platser för under 300 000 kronor, dock brukar avståndet vara mellan 5-10 mil från betydande centralorter.

Det finns ingen lag för någon, som tvingar familjer att försöka erhålla bostad i storstäder. Förr i tiden var det också svårt med bostäder och man fick bestämma sig för att försöka klättra några steg i taget.

Arbetsmarknaden minskar friheten

När arbetsmarknaden krymper, arbetssökande över 43 är passé, när svenska barnfamiljer har rekordlågt intresse för ansvariga politiker, är svenska barn i riskzonen för Hemlöshet.

Hemlösa Svenskar och tok-liberala agendor

Uppdrag Granskning har gjort ett reportage, som visar att även migranter drabbas av Hemlöshet. Kanske är det ingen överraskning att migranter riskerar att bli Hemlösa, för svenskar som har provat att bosätta sig i andra länder utan ordnad bostad?

Överraskningen är istället att svenska väljare röstar på alla de tok-liberala partier som lockar folk till utanförskap i Sverige. Samtidigt raserar väljarna den svenska välfärden som byggdes av svenskar med världens högsta skatter?

Reportage om Gotländska familjer

Kommer uppdrag granskning att göra reportage om gotlänningar som tar sin familj och sina väskor och landar på Stockholms central en vinternatt?

Det kan låta provocerande allt ihop, men tänk om syftet är att polarisera hela samhället och förtrolla svenskarna med löften om ökad konsumtion av resor och bilar…

…Alltså om ännu har råd med konsumtion bryr sig knappast om begrepp som ”sammanhållning”, vilket på sikt minskar möjligheten för flera.

Det finns lediga lägenheter i Sverige

Jönköping har lediga lägenheter, menade Boverket hösten 2019, se länken här under.

Man får börja någonstans, t.ex. flytta till Jönköping och sedan fortsätta med sina livsmål…

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/har-finns-lagenheterna-ingen-vill-ha

Uppdrag gransknings reportage ”De nya hemlösa” sänds onsdag 12 februari.  SVT Play – eller 20.00 i SVT1.

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *