Krönika Nyheter

Hoppets tid

April är hoppets månad. Hoppet på nydaning. Hoppet på fägringen. Det gamla sunkiga ska bort. Filtar, täcken, mattor, det är städning på gång. Ut med allt för att piskas, vädras eller tvättas. Alla böcker som under vintern travats liggande i bokhyllan ska ställas upp i ordning med lättlästa ryggar. Filmkanalerna ska sägas upp. Vem fan har tid med teve nu när våren kommer med det stora schaktbladet nedfällt?
Grillen ska bytas ut den är för gammal i år. Var är utemöblerna? Lövräfsan? Var tusan ställde jag den sist?
Hela april månad är en månad av arbete att förändra. Vi njuter av förändringen. Vi har allt det där goda framför oss. Visserligen hinner man svära några ramsor åt alla löv som räfsan ska bearbeta. Det är ju inte bara själva räfsan. Det finns ju också två händer som är kopplade till en rygg i andra ändan som skriker högt efter några timmars räfsande. Även om klagan finns där så finns också njutningen. Äntligen är vi rätt sida. Jag såg att den gamla pionbusken redan vräkt upp nya röda skott ur rabatten. Kanske är det friskt vågat men den är så gammal så den borde lärt sig vid det här laget.
Alla känner den. Den där ljusa och lite skira tiden som är på väg. Doften av fuktig jord och vattenfyllda diken som sakta torkar upp.
Skönt! Life is back.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *