Gotland Nyheter

Intervju med Joakim Möller-SD Gotlands öppna valsedel 2018

Gotlandswebben fick en pratstund med Joakim Möller som är en av kandidaterna som har valt att ställa upp på den så kallade ”öppna” listan med valbara kandidater till kommunfullmäktige för SD Gotland. Joakim redde ut vissa frågetecken och förklarade sin drivkraft bakom beslutet.

I sin presentation på Facebook kan man bland annat utröna att Joakim Möller är 56 år, är gift, har tre barn och två barnbarn. Han bor tillsammans med sin fru i en villa i Roma. Maskiningenjör i botten men har efter vidareutbildning i datorprogrammering i dagsläget två företag på Gotland. Det Joakim jobbar med på heltid är att utveckla sin egen mjukvara för tillverkningsindustrin som han säljer via Internet.

Joakim är även delägare i ett företag som tillverkar plastprodukter till livsmedelsindustrin och elektronikindustrin. Där han jobbar deltid med konstruktion, utveckling och prototyper. Fritiden spenderar han gärna ute i det fria med segling, jakt och fiske.

Men på senare år har allt mer tid lagts på politiken och partiet Sverigedemokraterna. Joakim Möller fanns i kretsen kring den förre ordföranden Lennart Pettersson som manövrerades ut under kuppliknande former på senaste årsmötet. Några politiker från den formationen lanserar nu en egen valsedel vilket möjliggörs av att Sverigedemokraternas Gotlands officiella lista är ”öppen” på grund att man tvingades skicka in en ny efter avhopp och kunde således inte ”stänga” denna. (Jag hoppas ni hängde med nu. Inte helt lätt).

Men faktum är i alla fall att Joakim Möller och de tre andra namnen på ”Öppna valsedeln” är fullt valbara. Det handlar helt enkelt att försöka få ihop tillräckligt med personröster.  Den största och första frågan är naturligs varför man lanserar sig själv som kandidater? I en artikel på HelaGotland gick man också förstås in på ämnet. Men Möller är inte alls nöjd med vinklingen.

-Det beskrivs som en maktkamp… Men för mig handlar det inte alls om detta! Jag bryr mig inte alls om makt, utan om partiet Sverigedemokraterna. För vi kommer rädda röster till SD även om vi inte kommer in i kommunfullmäktige.

-För det finns trotsallt en del som inte alls kan tänka sig att lägga en röst som går till sittande styrelsens kandidater. De skulle hellre rösta på ett annat parti. Förstår egentligen inte att någon ställer sig frågande. För detta är bra för SD i valet och det är det som är huvudsaken enligt mig. Ett bra val för partiet.

Ett annat stort fel som gjorts när det gäller mediebevakningen av ”Öppna valsedeln” är enligt Joakim Möller att man påstår att kandidaterna inte skulle delta i partiarbetet vid ett eventuellt inträde till kommunfullmäktige.

-Helt fel! Jag skulle naturligtvis ta chansen att gå på vartenda möte och säga vad jag tycker!

 Är ni inte bara ett gäng bittra förlorare som vissa påstår om er?

-Nej inte alls. Visst! Jag tyckte inte det gick schysst till vid bytet av ordförande. Men jag har hela tiden sagt att jag står till förfogande för att fortsätta mitt arbete för SD. Men jag är ”persona non grata”… Jag är till och med portad från partimötena! Men jag vill ändå gärna understryka igen att jag inte arbetar mot sittande ordförande och styrelse. Utan FÖR fler röster till Sverigedemokraterna.

Nya ordföranden Lars Engelbrektson har ju sagt, bland annat här på Gotlandswebben, att ni är välkomna tillbaka med öppna armar?

-Verkligheten har dessvärre varit en helt annan…

Det måste väl ändå finnas fler orsaker till din kandidatur?

-Ja det är klart att jag tycker att jag skulle göra ett bra jobb i kommunfullmäktige. Annars skulle ingen av oss ställa upp. Jag anser mig kunnig, väl lämpad och brinner speciellt för frågorna kring sammanhållning, migrationspolitik, arbetsmarknad och företagande. Utbildning och forskning.

-Sedan var det som fick mig att reagera och ta steget också det parlamentariska läget med en öppen lista. Men också när jag fick klar för mig att man inte kunnat presentera något eget valmanifest utan plankat SD Stockholms rakt av. Då blev jag faktiskt både ledsen och förbannad. Speciellt när vi i förra styrelsen redan satt på en valplattform som vi jobbat stenhårt på. Då kände jag att ”det här är inte ok”. Riktigt pinsamt beteende från nya partiledningen. Det har också varit en anledning till mitt deltagande på ”öppna valsedeln”.

Mathias Hackzell
Född 1973 och uppvuxen i Visby. Boendes i Stockholm under tjugo år för att sedan återvända till Gotland 2013. Oberoende nationalkonservativ skribent med ett lokalpatriotiskt fokus.

One Reply to “Intervju med Joakim Möller-SD Gotlands öppna valsedel 2018

  1. Jodu Joakim Möller jag tycker du påstår en hel del i den här intevjun som är oriktigt – på vardagssvenska lögn. Att du, Kaj Lundmark och er ”målvakt” Lennart Pettersson gör alla dessa manövrer för SD skull och inte för era egna personliga maktambitioner där ni dessutom skadar SD´s anseende å det grövsta är helt enkelt skrattretande.
    Personer som jobbar i media på ön ringer och frågar mig om vad ”det där är för människor”. Jag skäms ärligt talat.
    Eftersom detta är en fri websida, där politisk debatt får föras och ni inte kan radera har jag god lust att skriva ett inlägg om framförallt ditt och Kaj Lundmarks agerande. Jag vet inte om jag har ork, det finns viktigare saker för mig men ni, du, Kaj och Lennart har med god hjälp av Engelbrektsson förstört SD Gotland. Hoppas det går att bygga upp igen men jag tvivlar.
    Johan Pettersson som en annan person skriver om här på Gotlandswebben är en person som kan gå med högt huvud ur era intrigspel – honom skulle jag gärna kryssa och det finns kanske fler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *