Krönika Nyheter

Kassaracet

Kassaracet är en tävling som vi alla känner. Många av oss inkl. jag är i högsta grad inblandad. Jag är en inbiten tävlare som lärt sig alla trix och oskrivna regler för att deltaga. Ni vet vad jag menar. Vem kommer först genom kassan i snabbköpsaffären?

Denna tävling startar varje gång jag är i affären. Den har pågått så länge jag minns tillbaka.

När jag kommer fram till kassakön så börjar jag bedöma de andra köerna. Hm, damen i gråa kappan som sparkar sin matkorg fram på golvet i kön bredvid har två framför sig. Tittar jag åt andra hållet så märker jag snart att jag ligger bra till. Racet går på högsta fart och blicken far mellan kassorna och min ställning bedöms hela tiden i förhållande till mina medtävlare. Det är nu jävligt viktigt att behålla och bevaka både position och läge. Aldrig slappna av. Alla vet att döden vilar bakom hörnet och livet hänger på en skör tråd. Att komma tvåa är att förlora. Ettan är segrare.

Nu måste jag erkänna att jag har en korp på axeln. En stor svart jävla korp som alltid ser till att jag kommer efter. Hur kan det vara så?

Jag vet när starten går och jag kommer fram till kön så flackar blicken mellan de olika kassaköerna. Nu är det viktigt att bedöma läget. Ha, vilken tur, kö nummer två är kortast och jag rusar dit och känner segerns vittring. Vad händer då? Jo människan framför mig som bara hade tre varor i korgen vill nu ha ett smärtstillande preparat eftersom affären säljer apoteksvaror.
” Jaha” säger expediten. ” De är inlåsta men jag ska gå och hämta” Två minuter senare så kommer hon med ett paket i handen. Kunden säger: ”Nej jag vill ha dem i brustabletter”. Expediten försvinner och är ytterligare borta i två minuter. Kön bakom är inte bara stor utan enorm. De som jag tävlade med är redan halvvägs hemma i bilen innan jag kommer ur affären.

En annan typisk gång är när en ny kassa öppnar. Tävlingen är i fullgång sen länge. Jag står där och bevakar min plats i racet. En ny kassa!!! Jag fångar min korg och kastar mig fram för att få poolposition.

Ha, där satt den. Idag får ni torka er kära medtävlare. Då säger kassörskan: ”Va, remsan är slut i kassaapparaten jag får gå och hämta en ny på lagret. Var nu lagret ligger, vet jag inte men oftast bedömer jag det till fem minuter innan kassan är i gång igen. Eller varianten pensionären som glömt koden till betalkortet. Eller ” Oh javisst, jag glömde att jag skulle ha tandkräm och kaffe också, går det bra att jag hämtar det?”
För att inte bli ett psykiskt vrak så måste jag bli av med den här svarta korpen som vägrar försvinna. Jag måste erkänna, jag är slav under mitt egna vansinne. Hur fan kan man tävla i en kassakö?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *