Debatt Gotland Nyheter

Krumelurpillerfabriken Gotland

Gotland har blivit en Krumelurpillerfabrik. Det nya och strax 25-åriga Sverige, har skapat efterfrågan på botemedel mot flera samhällssjukdomar. Efter EU-inträdet 1995, har delstatens samhällskropp allt oftare drabbats av: terror, utanförskap, gängstrider, gatustrider, rasism, våld, bränder, våldtäkter… alla slags virus. Gotlänningarna har varje val visat ökat intresse att mota Olle i grind.

Demokrati och EU

Krumelurpillerfabriken Gotland.

Flera gotlänningar, från norr till söder, har funderat på hur Gotland ska fortsätta som hållbar region. Traditionella partier har deltagit i utarmningen av ön.

Ja, partierna har skrivit, sagt och uttryckt i seminarier: ”Hela Gotland ska leva” !

Men… Hur ser det ut i din socken efter 25 år med EU?

Fundera på vad svenskarnas hittills inbetalda 500 miljarder har gjort för gotlänningarna runt om på ön.

Demokratiska väljare

Väljarna på Gotland tänkte att de traditionella partierna behövde utmanas, pressas att ta ansvar. Allt fler väljare röstade varje val på SD. Ett argument var att Gotland skulle vara mer hållbart än platser på fastlandet.

Det fanns inget annat och mäktigt riksparti som brydde sig om den vanliga människan och kampen för överlevnad i glesbygden?

Men gotlänningarna upptäckte t.ex. HÄR att även SD har snubblat utan kompetent ledning, moral och etik.

Till slut stod gotlänningarna utan ett parti som kunde vädra ut det gamla, unkna och traditionellt egocentriska?

Gotlandsdemokraterna för hållbarhet

Men Nu har det äntligen hänt!

Samhällsutvecklingen och de lokala partiernas intresse för stekta sparvar på eget fat, har triggat en Krumelurpillerfabrik på Gotland.

Gotlandsdemokraterna har bildats och öppnat sina portar!

Demokrati är ett sätt att tillsammans formulera det som borde fungera bäst. Tanken måste vara att ge så att saker och ting fungerar, inte att ta.

Vi vet inget om morgondagen, men Gotlandsdemokraterna bildades för att släppa fram gotlänningarnas frågor. Krumelurpillret här handlar om att vara stor istället för sagans:

-Fina lilla krumelur, jag vill inte bliva stur…

Gotlandsdemokraterna säger att de vill ge, ta ansvar, samarbeta… ja, allt annat vore otänkbart. Gotlandsdemokraterna säger att de inte vill bli som de traditionella partierna:

-Det är inte egna positioner, pengar och makt som driver partiet. Motivationen är att arbeta för Hela Gotlands hållbarhet. Det bor gotlänningar på hela ön, inte endast i Visby.

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *