Debatt Nyheter

Läkare som bluffar

Återigen har svensk sjukvård upptäckt arbetande läkare med felaktiga dokument. Utlänningar kan återkommande inträda i högt rankade yrken med mycket ansvarsfulla uppgifter. Demokratin i delstaten Sverige är hotad. Att glida utanför de korridorer och processer som svenskar tvingas genom, är något annat än demokrati. Det är ideologi.

EFTER DENNA ARTIKEL HAR SVT och andra medier fortsatt rapportera om falska medicinare.

Stridsflygare med falska vingar?

Läkare som bluffar.

Läsare får själva söka vem eller vilka. Internet visar flera exempel i public service.

Medicinare utan rätt papper kastas in i vårdapparatens krig mot vårdköerna som stridspiloter.

Stridsflygare är också ett speciellt och ansvarsfullt yrke. Ska det vara möjligt att bli stridsflygare i delstaten Sverige, genom att visa papper från ett land utanför EU?

Om ett dokument säger att någon är stridsflygare borde väl piloten kunna få arbeta som stridsflygare. Ingen behöver lägga sig i om piloten har kört andra typer av flygplan.

Ja, jämförelsen är kanske extrem för läsare som tänker länge?

Men frågan är om ideologiska anställningsprocesser ska omfatta alla yrken som står under statlig insyn och kontroll?

Läkare som bluffar kan tryckas in i systemet utan bakgrundskontroll, men vilka yrken ska kontrolleras?

Se exemplet med 94-åriga Viola här:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6897205

Ideologisk diskriminering

Läkare som bluffar.

Samhällets offentliga arbetsgivare har tvingats till experiment med diskriminering.

IVO har svarat att man inte vet om utländska läkare, etc. har samma behörighetskrav som svenskar för att läsa till läkare i hemländerna. (Vissa annonsörer inom EU, för läkarutbildningar, berättar om andra krav än de svenska).

Alltså, svenskar tvingas ibland till längre och svårare väg för att arbeta med medicin.

Universitet har svarat att nyanlända erhåller ”extratjänster” på universiteten, samtidigt som välmeriterade svenska akademiker inte får ”hjälpa till”. Att inte anställa svenska akademiker i utanförskap, trots att man får betalt för större delen av lönen, det är märkligt.

Arbetsförmedlingen har svarat Gotlandswebben att de inte vet vilka medborgarskap deras personal har.

Försäkringskassan, Socialtjänsterna… osv.

Vem vinner på förvirring

Det finns lika många exempel på förvirrade system, som det finns svenskar som försvarar den strukturella rasismen.

Ibland kan man fundera på ansiktsuttrycken ombord på ett svenskt passagerarplan, om resenärerna får frågan om någon kan flyga planet?

Tänk en dag, ett fullt plan med goda svenskar på väg till solkusten i Spanien. Allt är frid och fröjd. Plötsligt hörs ett anrop från Pursern (kabinchefen):

-God middag allesammans, vi har ett litet tekniskt problem, som gör att flygtiden beräknas bli lite längre än vanligt.

I samband med felsökningen passar vi på att fråga om det finns några piloter ombord idag, som är intresserade att erhålla information?

Du sitter där i din stol och hörde hela meddelandet, ser att två medpassagerare på olika platser reser sig upp och går längst fram till pursern. Det syns tydligt att det pågår någon slags utfrågning.

Efter en stund öppnas cockpit och pursern försvinner in med de två passagerarna…

 

 

 

 

 

 

Hemma i Sverige får du senare reda på att man tvingades byta ut en pilot mitt under flygningen, erkände att han inte alls kunde flygplanstypen… hade fått ett nervsammanbrott… egentligen var han inte ens färdigutbildad pilot, men hade visat falska dokument.

Men du fortsätter som vanligt och röstar som vanligt, på de partier som skapar det nya spännande… för du kallar dig själv god???

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *