Nyheter

Landsbygdsutveckling Gotland

Regeringen bestämde mandatperioden 2014-18, att glesbygd och invandrartäta kommuner skulle kompenseras. Gotland kallas vinnare. Stockholmarna förlorar som vanligt pengar genom omfördelning till svagare landsdelar med lägre bildad befolkning.

Sverigedemokraterna ett maskerat ”Migrationsstöd”

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern är exempel på partier som har hejat på en omfördelning. Sverigedemokraterna har anklagats för att vilja stoppa det nuvarande utjämningssystemet.

Ardalan Shekarabi (S) menade HÄR att SD ville avskaffa systemet.

HÄR förklarar SD själva.

Malmö har beskyllts för att få mest pengar

Det kommunala utjämningssystemet finns för att skapa likvärdiga ekonomiska förutsättningar. Alla kommuner och landsting i landet ska kunna ge sina invånare likvärdig offentlig service oberoende av invånarnas inkomster och andra förhållanden. (Bildning och kunskapsnivåer är exempel på ”andra förhållanden”).

Så här säger Malmö Stad:

– ”Sett till total summa är Malmö den kommun som får mest. 2017 får vi knappt 5 miljarder. Sett per invånare får drygt femtio kommuner mer än Malmö.”

Gotland kan fortsätta att drömma om landsbygden

Med egen erfarenhet av landsbygdsutveckling på Gotland, står det helt klart att de boende själva måste utveckla landsbygden.

Ingen enskild eller något parti, varken på riksnivå eller på Gotland, kommer att lyfta Landsbygden.

I ett utvecklingserotiskt rus, fick nyligen Gotlänningarna ytterligare ett tillskott av staten. Visby berikades med omlokalisering av UHR och 13 anställda.

Regeringen sade HÄR  i proposition 2017/18:179 och sidan 79:

”Spridningen av statliga myndigheter kan bidra till att förbättra arbetsmarknaden för högutbildade i landsbygderna”

Gotlandswebben skickade därför en fråga till UHR:

– Varför omlokaliserades myndigheten till Visby och inte till någon av huvudorterna Hemse eller Slite?

Svaret blev att det redan fanns lokaler i den befintliga UHR-myndigheten i Visby och att Regeringen hade beslutat omlokaliseringen.

Allvarligt, kommer 30 000 gotlänningar utanför Visby att lyftas av detta tillskott i staden?

Alltid på bordet

Frågorna om utveckling av Landsbygden har alltid varit på bordet. Det kan heta: Regional utveckling, Lokal utveckling, Landsbygdsutveckling eller Glesbygdsutveckling… men alla ljuger.

Ingen vill på allvar utveckla Landsbygden!

  • Om en Regering i EU-regionen Sverige verkligen skulle ha målet att utveckla lokala landsbygder, så skulle det motarbeta bildandet av ‘Europas förenta stater’.

 

  • Om en Regering i EU-regionen Sverige verkligen skulle ha målet att utveckla lokala landsbygder, så skulle det ha skett för länge sedan i Landet Sverige.

 

  • Om en Regering i EU-regionen Sverige verkligen skulle ha målet att utveckla lokala landsbygder, så skulle Regeringen ha ordnat med en Folkomröstning om fortsatt EU-medlemskap.
Kuriosa

1982 debatterade man HÄR också regionalpolitik.

1972 debatterade man HÄR också regionalpolitik

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *