Nyheter

Långfredag

Idag är det sorgens dag, Jesus dödsdag. Romarna hade gripit Jesus på natten och fört honom till den romerska ståthållaren Pontius Pilatus. I egenskap av Judeens landshövding fattade Pilatus beslutet att Jesus skulle dömas till döden. Jesus hade kallat sig själv för judarnas kung. Straffet innebar att Jesus fick bära sitt eget kors till en kulle utanför staden, till Golgata. Här fanns redan två korsfästa rövare som hånade Jesus, för att han borde ha kunnat hjälpa sig själv om han var Guds son. Gudstjänsterna i kyrkorna på långfredagen påminner om sorgen, genom stillhet och allvar.

Många äldre Svenskar minns säkert stillheten, tystnaden och den tryckta stämningen på Långfredagen? Affärer, restauranger, arbetsplatser, service, biografer och annat var stängt. Den här dagen skulle inget onödigt arbete utföras.

I natt har det fallit snö över Gotland och himlen under morgonen var mörk och tung, som en påminnelse om det eviga allvaret… denna dag?

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *