Gotland Nyheter

Maktkampen inom Sverigedemokraterna Gotland

Det drar ihop sig för strid inom SD Gotland. Med bara nån vecka kvar till valet fylls den öppna valsedeln på med valbara namn från den tidigare styrelsen som enligt tidigare artiklar från bl a helagotland avsattes under kuppartade former.

Utöver de 17 namn långa listan är det för närvarande ytterligare 5 namn som är valbara (Lennart Pettersson, Joakim Möller, Michael Stenberg, Mia Stenberg och Hans-Ola Hansson). Enligt uppgifter till Gotlandswebben kommer den listan att utökas innan deadline 7:e september.

Kriget om personrösterna har börjat. Gotlandswebben spår ett valresultat om 7-10 mandat för SD i kommunfullmäktige, nu återstår att se vilka som ska pryda sitsarna.

Redan i skrivande stund kan man skönja en ökad aktivitet på Gotlands Media och Sveriges Radio kring Sverigedemokraternas inre stridigheter med utspel från gamla styrelsen, plagierade valmanifest mm. Sannolikt kommer det fram till 9:e september bara öka i omfattning så Gotlandswebben hakar på trenden och drar igång SD Gotland valspecial med artiklar, intervjuer och presentationer av kandidater och utmanare till fullmäktige, inom kort.

Häng med och gilla oss på facebook så du inte missar nåt! Det är på Gotlandswebben det händer!

 

Niklas Sjöblom
Född 1979, oberoende konservativ. Boendes på mellersta Gotland.

One Reply to “Maktkampen inom Sverigedemokraterna Gotland

 1. Jag skrev ju en insändare i fredags som ännu inte införts vad jag vet i varken GA eller GT men det blir nog snart.
  Kan ju lägga in den här i kommentarerna:

  ”Nu skall SD Gotland ställa upp i riksdagsval med två riksdagskandidater som det varken diskuterats eller beslutats om på varken medlems eller styrelsemöte i den lokala föreningen. Samtidigt ställer man upp i regionvalet med en ny valsedel som inte beslutats om på medlemsmöte, inte ens ett styrelsemöte. Så gör inte en förening med så pass viktiga beslut och allraminst ett parti som vill verka i våra folkvalda demokratiska församlingar. Jag förstår för min del inte hur människor kan acceptera att ställa upp som kandidater i riksdags eller kommunalval när de själva att de utsetts genom mygel på hög och låg nivå. Detta odemokratiska myglande här på Gotland i SD har pågått sedan 2014 och vissa individer har beviljat sig själva stora inkomster.

  Under åren 2014-2018 har det tagits mängder med beslut i Gotlands Regionfullmäktige för att befrämja den asylinvandringen och göra den större till Gotland. Inget av dessa beslut har SD representanter satt sig emot och röstat därefter. De två senaste åren har jag representerat SD-väljarna i denna för dem viktiga fråga och bjudit ensamt motstånd som vilde.

  Jag läser nu en valintervju i GT med Lars Engelbrektsson den nye SD-ordföranden och förstanamnet på valsedeln: ”Integrationen, som SD som parti ständigt utmålar som icke-fungerande, den tycker inte Lars Engelbrektsson är någon särskilt brännbar fråga på Gotland. -Det har varit väldigt lite problem och invandring har vi alltid haft.” Det verkar som ynkedomen kommer fortsätta fyra år till. Tyvärr.

  Hannes Müller

  Vilde + SD-sympatisör”

  Efter fyra år där folk med personliga agendor styrt efter det inom SD på Gotland så tror jag tyvärr att det nu är alldeles försent. Folk kör sitt eget race mot köttgytorna och en del verkar kunna gå över lik för att nå dit. Jag tror inte intrigspelet i de andra partierna är så mycket bättre eller så värst lite handlar om personliga agendor men i SD har det skett på gobiannivå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *