Nyheter Sverige

Regeringens partier vinner?

Regeringens partier vinner? TV4 diktade på morgonen 2020-04-01, att fem partier bildar regering om det vore val idag. Första problemet med gissningen, är att ingen kan veta med opinionsundersökningar. Andra utmaningen är att Vänsterpartiet inte går i koppel! Tredje hindret för TV4:s socialliberala regering är Sverigedemokraterna.

 

 

Svenska väljarbarometern 2020-04-01 HÄR

Gissningslek och konsekvenser

Regeringens partier vinner?

I den postnationalistiska situation som Sverige har skapat finns det väljare som trivs. Men förmodligen är ingen väljare nöjd med flera allvarliga konsekvenser som inträffat under de senaste 25-30 åren.

Som alltid i beslutsfattande är framtiden en gissning. Det går inte att förutsäga allt och helt korrekt i en valsituation.

Det är dock möjligt att medvetet utesluta information vid beslutsfattande, så att utfallet blir mer en risk, istället för en chans. För att ha chansen att nå egna mål kan man utsätta andra för risker.

Flera allvarliga händelser är konsekvenser som dessutom har eskalerat efter EU-inträdet 1995.

Konsekvenserna är samma risker som oppositionen alltid har varnat för, sådant som egentligen alla kan förutse.

Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater

Regeringens partier vinner?

Nya Moderaterna

Ulf Kristersson vågade, eller kanske mer neutralt sagt, följde de egna partistrategernas målsnöre. Att försvara marknadsekonomin är det absolut övergripande.

Men för att kunna överleva har M utvecklat exakt vad Arbetarpartiet Socialdemokraterna har övergett.

Ulf Kristersson är retoriskt stenhård i kravet på ordning och reda för ett gott samhälle:

”Det svenska samhällskontraktet bygger på att alla som bor här förväntas bidra till det gemensamma. I gengäld ska staten upprätthålla trygghet och säkerställa att välfärden aldrig sviker”

Välfärdens nuvarande utseende i betydelsen: Vård, Skola och Omsorg behöver inte förklaras för läsarna.

Sverigedemokraterna

Och det är med samma retorik som Sverigedemokraterna har byggt sitt parti.

Moderaterna fungerar faktiskt sammanhållande för blocket: SD-M-KD som har kallats allt möjligt av regeringspartierna.

Att gå till personangrepp och mobbas har dessutom stärkt blocket.

Jimmie Åkesson har stått i riksdagens talarstol i 20 år och bett om samarbeten mot sådant som skadar Sverige på lång sikt.

”Du är en sån där…” och så har alla partier försökt med samma spel som vuxenmobbning. T.o.m. partiet som har flest svenska väljare (C), har använt smutskastning, kanske just därför?

TV4 visade på morgonen att SD-M-KD får 168 mandat… Det är därför mycket svårt att gissa vem som vinner valet.

Kristdemokraterna

KD är kanske enda parti som både uttrycker och försvarar förekomsten av kärnfamiljer. Helt vanliga familjer känner sig trygga med att KD talar om ett varmt Sverige. En politik som förhindrar kännbara negativa konsekvenser för kämpande barnfamiljer… det blir svårt att räkna bort KD.

 

Foto: Ebba Busch (KD). Riksdagen 2020-04-01.

Socialdemokraterna är statistiska

Arbetarpartiet Socialdemokraterna tycks ha svikit den svenska väljarkåren mer än något parti. Fallet har varit gigantiskt, men har fortsatt med varje år efter bildandet av EU-staten Sverige.

Liberalerna är enligt TV4 med 4.1 % fortfarande kvar, men enligt andra opinionsundersökningar borta ur bilden.

Vänsterpartiet kommer inte heller att kunna ledas i koppel, det finns liksom inte i partikulturen eller syftet?

Vem kunde tro att Socialdemokrater skulle rösta för EU-inträde 1994, för att slippa visa pass i Europa, köpa mer vin-sprit och öl?

Socialdemokraterna har också gång på gång visat, att de tänker ta tag i alla ”utmaningar”… alltså utmaningar som de själva har skapat.

Det blir svårt i längden att hålla skenet uppe, eftersom allt fler funderar på vad som skapar elände?

Socialdemokraterna är just nu statistiskt säkerställda i sin uppgång visar

SVT HÄR i statens väljarbarometer

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *