Nyheter

Reklamskylt ingen trafikfara i Linköping?

Reklamskylt ingen trafikfara i Linköping? Trafikverket påtalar behovet av säker infrastruktur för cyklister, samtidigt som kommunägda vägar skymmer sikten. Alliansstyrda kommunen Linköping har kontaktats flera gånger, om säkerheten på barnens skolväg. Intresset har varit lågt. Reklamskylten på bilden skymmer inte sikten, svarade Linköpings kommun senast idag.

Foto: Johan Pettersson

Barnens skolväg

Barn- och familjefrågor har oerhört lågt intresse som politiska frågor. Det kan tyckas som ett litet ärende att diskutera en liten reklamskylt?

De negativa konsekvenserna för bilförare, cyklister eller gångtrafikanter kan däremot bli oerhörda, om dessa hinder skymmer.

På fotot syns en liten hand på en 9-årig flicka, som håller i sin cykel. Flickan ska korsa Djurgårdsgatan i Linköping, från Trädgårdsföreningen till sitt hem, som syns vänster om skylten.

Att passera gatan till och från utfarten till Trädgårdsföreningen är endast ett av oändligt många hinder, mellan skola och hem.

Erfarna poliser har svarat att de är tveksamma att barnen istället försöker ta vägen längs Drottninggatan, som är mycket belastad med alla slags trafikfaror.

Linköpings kommun svarar utan kunskap

Reklamskylt ingen trafikfara i Linköping? Svaret låter ungefär som svaret 3 februari att Corona inte berör Linköping:

Hej!

Vi har nu hanterat ditt ärende.
Observera att du inte kan svara på detta meddelande!

2020-11-12 09:51: Tack för din synpunkt. Reklamskylten uppfyller kommunens riktlinjer för fri sikt i utfarter.

Ditt ärende nr: [#2350593]
Trafikregler: Övrigt
Plats: Djurgårdsgatan 11, Linköping

Ärendet registrerat: 2020-11-11 10:55
Ärendet avslutat: 2020-11-12 09:51

Med vänlig hälsning,

Stadsmiljökontoret
Linköpings kommun

Trafikverket om cykeltrafik 2020-06-01

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs. "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Social- och Hållbarhetskonservativ. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Va? Se t.ex. Suburra på Netflix... Motto "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas" Nuläge Driver gärna projekt för hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Utbildningar Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *