Gotland Nyheter

Samarbete och skilsmässa

I Sverige kan barn flyttas från sin hemort, till en plats utan anhöriga eller viktiga närstående. Trots lagar som ska skydda barnet, hjälper socialtjänster och domstolar brottsliga föräldrar att ta barn. I Danmark finns en digital mottagning för föräldrar som skiljer sig.

UPPDATERAT: EXPRESSEN om svenska socialtjänsten HÄR!

Välkommen till samarbete

Samarbete och skilsmässa.

SES är en förkortning för Samarbejde efter Skilsmisse. SES är både ett forskningsprojekt och en hjälp för nyskilda. Forskningen syftar till att undersöka effekten av lösningar och samla kunskap som kan hjälpa skilsmässofamiljer.

Digital plattform för sorg

Samarbete och skilsmässa.

Hjälpen är ett digitalt verktyg som kan nås med dator eller mobil. Vid skilsmässor är det vanligt att parterna har sorg och kämpar med utmaningar som även påverkar familjens barn.

SES innehåller verktyg för exempelvis: sorg, barns känslor, samtal med barn, negativa tankar, avtal om samlag och konflikthantering.

SES HÄR

Gotland och Barnets Bästa

På Gotland finns Barnets Bästa, för att skydda barn, föräldrar och närstående som drabbas av tagare och socialtjänstens godtyckliga utredningar.

Sverige och barns boende

I Sverige anger SCB HÄR, att tre av fyra barn under 18 år bor med båda sina föräldrar:

”Att bo med båda föräldrarna är vanligast bland yngre barn och barn vars föräldrar har eftergymnasial utbildning.”

Nästa publicering av SCB om barn- och familjestatistik, kommer imorgon 2018-12-11.

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *