Gotland Nyheter Sverige

Skolorna smittar inte?

Skolorna smittar inte? Det är ganska tyst om forskning kring barns utsatthet i Coronatider. Forskningstidningen Nature har visat att barn både smittas och smittar vidare.

Svenska skolan som smittspridare

Idag 2020-03-31, skriver nature.com att vissa länder med nationella nedstängningar har lyckats stoppa spridning och förhindrat många dödsfall:

The infection-control measures put in place in many European countries – such as national lockdowns – are reducing the spread of the coronavirus.

11 länder tros ha förhindrat mellan 21 000 – 120 000 dödsfall.

Svenska myndigheter förklarar icke stängning

Skolorna smittar inte? Jo, barn smittas men anses i Sverige ha andra beteenden när de umgås, plus att man missar information om vilka som verkligen är sjuka. Barnen skulle också missa mycket av sin utbildning, föräldrar kan inte vara hemma från viktiga arbeten osv.

Gotland

Gotland stoppar besökare till ön, vilket förmodligen kommer att diskuteras i det oändliga? Om skolorna är öppna och gotlänningar åker fram och tillbaks mellan ön och fastlandet och utlandet… hur många är egentligen smittade på Gotland?

Lärarnas tidning har rapporterat om Corona

Skolorna smittar inte? Det är ändå ganska tyst om hur mycket öppna skolor bidrar till ”utmaningar” i viruskrisen?

Har alltid sett ”förskolelärare” som hjältar, men nu ser jag alla lärarkategorier som fantastiska som kämpar på… mitt i stormen har de fokus… finns med barnen!

Lärarnas tidning har skrivit flera artiklar i ämnet, t.ex. här om både om forskning från Nature och nedstängning av skolor :

Ny coronastudie: Barn smittas lika lätt som vuxna

Rektorer hotas av föräldrar i coronakrisen: ”Korseld”

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *