Debatt Nyheter Sverige

Socialdemokrater vinner valet?

Socialdemokraterna vinner valet? Senaste tiden har Socialdemokraterna hyllats som väktare av Sverige och väljarna har strömmat till partiet. Ja, det kanske är fakta? Men, ibland behöver man minnas. Väljare som röstar för demokrati och tuffare motstånd mot faror, smyger med sin partitillhörighet. Våldet ökar.

Myndigheter och medier visar otäcka fakta

Socialdemokraterna vinner valet? Psykologer påstår med viss förenkling att människor mest minns bra saker. Vilket med filosofi betyder att människor som bara har upplevt elände, inte har något minne?

Enligt dagliga rapporter i medier som aldrig ställer frågor, så klättrar Socialdemokraterna högre än övriga partier. Vänstern och Sverigedemokraterna tappar till Socialdemokraterna.

Flera myndigheter och medier rapporterar ändå verklighetens fakta. Otäcka händelser som har ökat eller fortfarande pågår med Socialdemokraterna, avskräcker inte förtroendet.

Socialdemokratin fixar mördande utmaningar

Socialdemokraterna vinner valet? Det är inte enkelt att fixa samhällsproblemen, men det är enklare att undvika problemen genom kompetens och samarbete mellan blocken.

Väljarna har nu ökat sitt förtroende för de partier som har utvecklat flera exempel på otäcka samhällsförändringar.

Starka krafter i samhället har lagt munkavle på svenskar som har varnat för konsekvenser av viss politik. Offentliga arbetsplatser är fulla av välutbildade akademiker som ska låtsas att verkligheten inte händer.

Väljare som röstar för demokrati och tuffare motstånd mot faror, smyger med sin partitillhörighet.

Offentliganställda som håller med om att samhället spårar ur, spelar ändå spelet för att kunna behålla sina jobb, de måste välja bort starka arbetssökande…

…det är också svårare att Mobba eller styra stark personal, Som hindrar agendor?

Socialdemokraterna kommer förmodligen aldrig att återfå sin förstaplacering, utan återgång till de historiska Socialdemokraterna.

Väljare som alltid har kämpat för ett varmt samhälle utan ökande våld och polarisering väljer andra partier?

Exempel på Samhällsförändringar

Välutbildade ekonomer, ibland med flera examen eller högre studier, vet att marknadsekonomi kan fungera.

Blomstrande samhällen med mångfald och välfärd kan finnas i modellen… men endast om de förhindrar skadliga händelser att uppstå.

Vanliga utmaningar som politiken har medverkat till:
Våldsamma utmaningar

Våld och mobbning minskar inte. Ojämlikheten mellan grupper minskar inte, utan ökar inom flera områden. Andelen skolelever med psykosomatiska besvär ökar.

SCB HÄR

Dödligt våld

bra.se visar att under perioden 2015–2018, har dödligt våld haft en högre och jämnare nivå än tidigare år, vilket gör att den tidigare nedåtgående utvecklingen har brutits.

Brottsförebyggande rådet HÄR

Skolvåld

Sverige drabbades åter i veckan av dödligt skolvåld. Här syns redan för 20 år sedan en ordväxling mellan Moderaterna som krävde hårdare tag och Socialdemokraterna.

Sten Tolgfors (m) till statsrådet Ingegerd Wärnersson om stöd för polisanmälan av skolvåld:

Fråga 2000/01:1073 HÄR

Vuxenmobbning

Så här skrev Folkpartisten Christer Winbäck för 15 år sedan (!) i interpellation 2005/06:379:

I Sverige har man årligen kunnat konstatera ungefär 300 självmord där offret har en mobbningsbakgrund. Problemet är att få vågar ta tag i problemen.”

Christer beskrev följande ökning:

Mellan 1998 och 2001 har antalet anmälda fall ökat med 60 % hos män och 90 % hos kvinnor, enligt Arbetsmiljöverkets statistik.”

En av anledningarna att tysta mord kan ske, är att det saknas beteendevetare i psykologi.

Det säger jag inte endast för att relativt lågutbildade socionomer ofta fyller luckorna istället, men även för att beteendevetarna har flera nycklar som inte används i Sverige.

Beteendevetare i psykologi tillhör de som har svårast att finn arbete!

Åldringsrån

Här beskriver Aftonbladet ett åldringsrån.

Pensionärer fattiga

Det kallas missnöje att pensionärer frågar i SVT hur de HÄR ska kunna leva på 8000 kronor i månaden. Det finns även äldre som får mindre

Öppna gränser är Liberalt välstånd?

I Coronatider och massarbetslöshet kanske någon undrar varför man ska ha öppna gränser. Allt handlar inte om att öka kriminaliteten genom utländska ligor, sprida smittor eller utsätta samhället för terror.

Liberalerna anser HÄR i Expressen att öppna gränser är bra

Arbetsmarknadseffekter av öppna gränser

Öppna gränser och utvidgning av EU 2004, minskade intäkterna i Sverige på platser med direkta förbindelser med Baltikum och Polen.

Här finns rapporten från Institutet för Arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering -IFAU-

Utanförskapsområden med Terror och Socialt utslagna

I flera stora områden och städer i Sverige lever boende som är socioekonomiskt svaga och sällan finns i det politiska systemet eller samhällsdebatten. Det skapar alla möjliga spänningar och fostrar till utanförskap. Religiösa sektkonflikter har också ökat enligt Polisen. Sverige har tillåtit krigare som har lämnat landet för att delta i krig, flytta tillbaks till Sverige. De kallas återvändare av svenska folket.

Källa: POLISEN

Brandflyg saknar Socialdemokraterna?

De partier som har styrt Sverige i decennier var med och hindrade Skogsbrandflyget, se Gotlandswebben Här.

Farliga smittor fria i samhället

Socialdemokraterna med stödpartier har inte ansett det nödvändigt med obligatoriska Hälsokontroller av inflyttade till Sverige, från riskområden.

Andelen asylsökande som har tackat ja till frivilliga hälsokontroller är mellan 41 och 77 procent, se Gotlandswebben igår.

Svenskar passé efter 43

Svenska arbetssökande har inte någon särskild arbetsmarknadsåtgärd, t.ex. akademikerförmedling eller insatser som bostadskontrakt där jobben finns.

Svenskar får inga jobb efter fyllda 43 visar SVT.

Corona

”Trodde att det bara gällde Kina”…

Det är inte hållbart att tro hela tiden om allt !

Jag trodde inte själv att det handlade om Kina bara. Min egen utbildning i biologi, riskhantering i samhället, statsvetenskap och allt möjligt, gjorde det omöjligt att tro… men framförallt kommer jag från gamla Landet Sverige.

I gamla Landet Sverige fostrade Socialdemokraterna alla svenskar att tänka på konsekvenser och varandra.

Den liberala friheten som idag har tagit över allt är en utopi, alla människor har inte samma agenda!

Det kommer alltid att finnas människor som försöker Ta från andra, vilket gör det absolut livsnödvändigt att stoppa Olle i grind!

Östnyttområdet

Östergötland toppar nu smittostatistiken efter Stockholm, men skolorna är som sagt öppna i t.ex. Linköping.

Linköpings kommun svarade 3 februari att ämnet inte berörde Östergötland!

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *