Krönika Nyheter

Socialdemokrati en illusion

Finns det något tråkigare och mer meningslöst än just socialdemokrati?

Folket har blivit lurade i årtionden av att socialdemokrati skulle vara något positivt. Många av oss har säkerligen fått höra under uppväxten vilka klyftor det är mellan de fattiga och de rika, vilka dåliga löner arbetarna har, vad hemskt det är när någon duktig höjdare får hög lön med fallskärmsavtal på flera miljoner medan stackarn som sitter i kassan på Ica Maxi endast tjänar 10 000:- i månaden. Ja listan kan göras lång med gnäll och svartsjuka över samhället och de invånare som är företagsamma.

Vad det däremot Aldrig talas om är hur företagen har det i Sverige. Vilka avgifter och hur mycket skatt de betalar. För att ta ett litet exempel hur det är att driva ett företag. Låt oss säga att ett småföretag har ett överskott på 500 000:-, det är ju en relativt liten summa pengar så då tänker man att dom skall få behålla dessa pengar för att utveckla företaget och kanske tom ha råd att anställa någon. Men NEJ så får de inte gå till i ett socialistiskt samhälle, fyskäms om ett företag råkar tjäna pengar, då blir arbetarna arga. Så på dessa 500 000:- måste företaget betala egenavgifter på 29%, kommunal inkomstskatt på 32% och statlig inkomstskatt på 25%. Nu är såklart vissa avgifter avdragsgilla i deklarationen men generellt sätt skattar nog ett företag runt 60-70% per år.

Det är väl ungefär så socialdemokratin fungerar. Överbeskatta företagen sen delar vi ut deras pengar i form av bidrag för att jämna ut samhället. Vi börjar ju redan se resultatet av en sådan vrickad ideologi, t.ex. så har Nordea Bank som är ett av Sveriges högst värderade bolag flyttat till Finland. Göteborgs Kex kommer flytta till Riga i Lettland om några år. Ungefär vart femte företag vill lämna landet på grund av överbeskattning, ser det bra ut för Sveriges framtid?

Den skrämmande sanningen är att en sådan Robin Hood vision ej fungerar i längden. Hur skall det gå för socialdemokratin när företagen inte vill vara med längre? Det är ju tack vare att svenskar är i absolut världsklass på att bygga företag som vi har en högkonjunktur i landet, och det är tack vare företagens framgång att Sverige går bra och är ett rikt land (än så länge). Men de trogna sossarna lever i illusionen att det är Stefan Löfven och hans regering som skapat framgång och att det kommer fortsätta så, fast dom egentligen inte gjort någonting alls. Det är inte svårt att regera ett land när man kan sno pengar till höger och vänster. Socialdemokrati är värdelöst, den dränerar samhället i stället för att bygga upp det.

Ingjald Atlinger
Född 1977, från Visby. Högerkonservativ antisocialist.

2 Replies to “Socialdemokrati en illusion

 1. Sverige mattas av i ”Världsklass”. Överallt på fastlandet och i städerna ökar invandringen av människor som placeras i utanförskap av Svenska ”Goda”.

  Vi som växte upp med riktiga socialdemokrater, tvingades genom Svensk fostran till skötsamhet.

  Klassresa var inte det stora och första målet. Målen var istället: lugn, trygghet, säkerhet, arbete och lyckligt äktenskap.

  Sverige byggdes stort genom att svenska folket var nöjda med sin lilla del som fungerade.

  Riktiga socialdemokrater hade inte offrat sitt eget folk, för att tjäna pengar i egen ficka.

  7Klövern kommer att fortsätta polarisera EU-regionen Sverige. Gotlänningarna visade i valet att man vill ha fortsatt massinvandring och öppna gränser:

  Våld, skolmobbning, bränder, skjutningar, knivningar, rån, misshandel, barns ohälsa, droger…

  Det är vad EU-regionen Sverige är känt för i Omvärlden.

  Riktiga socialdemokrater hade stoppat flykten från MENA, hjälpt människor på plats.

  När svenska barnfamiljer får stå i bostadskö i över tio år och utlänningar får snabbspår till både bostad och jobb, då har samhället kollapsat…

  Det finns inga äkta socialdemokrater, endast en grupp som utför den grövsta sortens strukturell rasism mot alla oss som hålls i utanförskap.

  Skötsamhet, rejält med utbildning och svensk man är en dålig kombination… de hålls utanför!

 2. Johan,

  Vi har väl alla olika bilder av hur samhället skall se ut och byggas upp. Personligen tycker jag att människans egna ansvar borde vara en huvudfråga inom politiken. Att folk ej skall få tjäna stora pengar och stoppa i fickan går utanför mitt förstånd. Socialdemokrati har endast skapats för att minska klyftorna i samhället, så varken dem som tänker eller vill ta eget ansvar kan leva gott. En ”riktig” Socialdemokrati som fungerat hade krävt att latmaskar skulle arbeta för att få pengar, annars får dem vara utan eller leva på föräldrarna om de ställer upp. De enda som skall och bör ha rätt till någon form av bidrag/inkomst är människor som är sjuka eller har någon funktionsnedsättning som bidrar till att de ej klarar av ett arbete, och givetvis också ålderspensionärer som jobbat hårt och hjälpt till att bygga samhället. Alla övriga bidrag skall bort utom möjligtvis A-Kassa (den har man förtjänat). Skatterna bör sänkas kraftigt för både företag och arbetare så får man själv stå för de kostnader som finns där ute, t.ex. tandvård, sjukvård, skola, utbildning. Det skulle ändra många människors tankesätt från ”Det Ordnar Sig” till ”Jag Måste Göra Något”.

  Sen håller jag med dig fullständigt om att det är bedrövligt med sociala förturer. Att man kan komma till ett annat land och automatiskt få gå före i bostadsköer är fruktansvärt, det är verkligen rasism om något. Men det finns tyvärr sociala förturer för svenskar också, ensamstående unga kvinnor och män med barn hamnar också före på listan. Det är inte bra det heller, även svenskar måste ta ansvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *