Nyheter

Strömavbrotten: Man blir mörkrädd!

Det bör inte ha undgått någon boende på Gotland att det har vart lite strul med lyset mm lite då och då senaste tiden. Sociala medier har man inte minst kunnat följa en mindre armé mer eller mindre hatiska inlägg om och mot GEAB. Det är helt enkelt så att man blir mörkrädd och det beror inte på elbristen vid dessa tillfällen!

Utan direkt källa eller kännedom om GEAB och dess personal kan jag nog med säkerhet garantera alla som läser detta att GEAB inte orsaker detta för att jävlas och inte heller för att dom tycker det är skoj på något sätt.

Alla upprörda känslor kring dessa förhållandevis korta strömavbrott ter sig bisarra! Alla klagar och gnäller, ungarna börjar tjura för att datorn inte går att använda mm… Jag går mest och funderar hur i helvete gemene man skulle klara 1 vecka utan ström när de flesta blir så upprörda efter nån timme?

JA, det finns en del världsliga problem som uppstår när det blir strömavbrott som att toan duger till endast 2 besök, mobildatat försvinner, det blir helt enkelt mörkt mm… Du får helt enkelt börja tänka utanför boxen, typ gå ut och kissa på en maskros och spara toavattnet till de stora besöken, tänd ett ljus och läs en bok istället för att socialisera på facebook osv… Det du inte bör syssla med är att förfölja och hota GEABs personal som försöker lösa problemen!

Skulle det nu mot all förmodan bli en situation med strömknepigheter som varar i längre än 24 timmar tänkte jag tipsa alla som får panik om ett par bra och ha saker i hemmet.

  • Ett enklare gasolkök så ungarna kan få sig en vurre om dom blir hungriga.
  • Stearinljus är ett jäkligt mysigt alternativ till en lampa.
  • Ett paket solstickan är en bra investering för att nyttja punkt 1 och 2.
  • En 25-litersdunk med vatten för att utöka antalet stora besök på muggen under avbrottet.

Utökar vi strömavbrottet till en vecka.

  • Komplettera listan ovan med ett par ravioliburkar.
  • Se till att ha bra med bensin i bilen så du kan åka och fylla på vattendunken i närmsta vattendrag.
  • Ha en kortlek och ett Yatzy tillgängligt så du inte dör av tristess!

Hela kalaset ovan går med fördel att införskaffa på Biltema, Jula och Coop Forum för en mindre peng…

Ovan och lite tålamod och du kommer att överleva ett längre avbrott också!

Niklas Sjöblom
Född 1979, oberoende konservativ. Boendes på mellersta Gotland.

One Reply to “Strömavbrotten: Man blir mörkrädd!

  1. Bra skrivet, håller med till 99.9%. Det enda problemet med ständiga strömavbrott är att det sabbar både hårdvara och mjukvara. Min dator kraschade under ett strömavbrott och hade jag inte varit tekniskt kunnig hade det troligtvis kostat tusenlappar att åtgärda. Vet även en del som fått sina hårddiskar totalförstörda.
    Förutom det ekonomiska så klarar man sig utmärkt utan ström en stund, på dagen kan man gå ut och ta lite frisk luft, på natten går man ut på balkongen och leker astronom och beskådar den vackra stjärnhimlen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *