Debatt Gotland Nyheter

Corona i Sverige -allas ansvar !

Corona i Sverige -allas ansvar! Lidande, lockelser och integrering är begrepp som norra Europa slänger sig med. Särskilt viktiga personer tjänar också stora pengar på konsekvenserna av samma begrepp. Svenska folket är med och betalar miljarders miljarder till flera konfliktområden.

Svenskarna vet inget?

Corona i Sverige -allas ansvar! Sociala medier i hela världen visar en konstant anstormning av asylsökande och migranter från konfliktområden.

Trots miljarders miljarder till utländska regeringar upphör inte konflikterna som driver människor till norra EU.

Svenskar är nu så rika och bortskämda, att de åker till Italien, Österrike och Kanarieöarna mitt i en pandemi… bortförklarar vid hemkomsten att ingen visste?

Om regionråd, läkare och chefer inte visste något om Corona19-epidemin… då var de obildade, inkompetenta och kanske en smula infantila… eller en kombination av epiteten?

Ansvar har ett ansikte

Corona i Sverige -allas ansvar! Samma människor som lockar asylsökande och migranter till Sverige, genom sina väljarröster på t.ex. S, M, C, L, V åker inte på semester till Grekiska övärlden. Sedan över fyra år sjunker de grekiska öarna av flyktinghantering.

Svåra lidanden i EU:s yttre gräns som många svenska väljare har medverkat till, berör inte svenskarna?

Grekland är också fint på våren

Istället för att åka och hjälpa alla människor som faktiskt har lockats till gränsen mellan Turkiet och Grekland, så åker man hellre skidor i alperna eller solbadar på Kanarieöarna.

Någon annan ska hjälpa och ta ansvar?

Barnen

Det absolut värsta är att se ansikten av små vettskrämda barn i kaoset på Turk-Grekiska gränsen… alla ska norrut säger Grekerna… asyl- och migrationsländerna har fått miljarders miljarder av de svenska regeringarna… någon har i alla fall tagit emot pengarna.

Parallell-politik

Fråga dig själv:

  • Varför vill inte Gotland ha samma utmaningar som fastlandet?

 

  • Vilka har egentligen hämtat smittan till Sverige och vilket ansvar har importfallen tagit för smittspridningen?

 

  • I vilka länder har personerna smittats och varför har de smittats?

 

  • Varför ville man inte ta prover på inkommande resenärer till Sverige?
Screening tveksam effekt

Folkhälsomyndigheten svarade Gotlandswebben att screening av inresande skulle ha liten effekt. Att stoppa inresande och göra en första registrering hade varit mycket bra vid smittspårning.

Om man gillar slalom är det dags nu att tänka i parallella spår.

Hade det förvärrat krisen om passagerare hade screenats vid inresa i Sverige?

Var finns Jonas Sjöstedt

Vänstern skriker HÄR i röd text ut på sin hemsida:

”Alla behöver hjälpas åt mot Corona”

Det är förvånande blekt av Vänstern, att inte försvara alla utsatta svenskar som inte har haft möjlighet att smitta Sverige.

Vänstern får gärna vädja att alla ska hjälpas åt, för att skapa ett varmt samhälle. Men Sverige kommer aldrig att bli varmt igen, eftersom det personliga ansvaret är borta med EU-vinden.

Alla har inte skapat Corona19-krisen men alla borde ha fått lära sig ansvar innan de riskerade andra och svagare

I hela samhället har man gått direkt till verksamheter som arbete, skola och idrott trots påtagliga förkylningssymtom.

På väg till olika verksamheter och i deltagande, har man inte haft säkerhetsavstånd till andra personer.

Pandemin var känd för svenska resenärer

Corona i Sverige -allas ansvar! Kanarieöarna, Österrike och Italien hade känd spridning redan i februari.

Iran rapporterade tidigare i februari att man hade konstaterat flera importfall hos olagliga migranter från Afghanistan.

Här skriver t.ex. Woldometer om WHO och Corona

”5 new cases in Sweden:

1 middle-aged woman in Stockholm who had visited Iran.

1 woman in Uppsala who had been to Germany where she had first developed symptoms.

2 persons in their 30s in Västra Götaland who had had contacts with a previously confirmed case who had been to Italy.

1 person in Västra Götaland who had recently been to Northern Italy.

1 new case in Sweden: a person in Gothenburg who developed fever and respiratory symptoms 3 days after returning home from northern Italy.”

Spridning i världen och Gotlands ansvar

I mars åkte alla möjliga… från Gotlands Centerledare till Läkare, stekare och välavlönade till Italien, Österrike, och Kanarieöarna.

Vilket ansvar tog de vid utresa, eller hemkomst?

Centerpartist på Gotland skrev en insändare HÄR, där skribenten menade att man knappast kunde undgå att diskutera Corona… och det är välkänt att samma efternamn åkte till Kanarieöarna mitt i pågående utbrott!

Hur är det möjligt att människor som är mitt i livet, i karriären med fina jobb, har Facebook, åker på semester i en begynnande pandemi?

Jo, det är resultatet av egoism och det Nya Sverige.

Nu ska alla ta ansvar, även de som aldrig kan åka på semester eller undanhålls lika värde av de välavlönade smittspridarna.

Att alla ska reda ut vad ett fåtal har skapat är det nya, då behöver man inte bli utpekad som skyldig… när man är skyldig.

Demokrati

Corona i Sverige -allas ansvar! Demokrati innebär att man kan avsätta de ledare som har skadat majoriteten. Utkräva ansvar är mycket svårt i Sverige.

Idag hålls en presskonferens av Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Flera personer på dessa myndigheter var själva på semester i Coronautbrottet.

Myndigheterna svarar inte heller på frågor, utan hänvisar till varandra.

En fråga som man konstant duckar från:

I vilka länder har personer i Sverige smittats?

Glad höginkomsttagare åkte utför

Den 12 mars visade Expressen en glad Läkare som uppgav att han åkte skidor i Österrike och förmodligen smittats på resan. Men det var bara milda symtom så det ville Expressen skriva och berätta.

Källa:

https://www.expressen.se/nyheter/olle-63-har-coronavirus-fick-knappt-nagra-symptom/

Sverige har tyvärr utvecklats till en stor lekstuga för välavlönade liberaler, men minnet är kort.

Det kommer alltid nya tider.

Egoism, leklust och odödliga livsstilsmönster kraschar alltid utan styrning.

Det kanske är själva tjusningen, att glida på kanten till ruinen och känna pirret.

Belöningssystemet måste styras om

Kanske är det tråkigt för oupplysta och oerfarna, men belöningssystemet kan triggas av mycket enklare sysslor än s.k. lyxkonsumtion.

Att hjälpa sin granne, odla sin trädgård, stödja svenska barnfamiljer, träna, meditera, lära sig ett språk, m.m…. allt sådant gör också att Sverige blir varmt och mänskligt igen… eller att åka till EU:s gräns och ta personligt ansvar för sin väljarröst?

Det kommer fler kriser

Moderaterna har slitit sitt hår för att få tillbaks väljare, så nu kräver Ulf Kristersson åtgärder i samhället. Tyvärr är det just stora delar av M-väljarna som har försatt Sverige och svenskarna i kris efter kris.

Socialdemokraterna driver nu storskalig SD-politik, för att försöka stoppa alla läckor i EU-fartyget…

Ett varmare Sverige, där man är lyckligare och snällare mot varandra tycks inte ha uppstått med liberalernas ”Individens frihet”… snarare tvärtom.

Idag har var tredje svensk sömnproblem, illamåendet ökar hos skolbarn, du ser inte längre några vuxna som skrattar, sjunger eller ler på gator och torg.

Samarbete behövs nu

I nästa kris med exempelvis: SARS, MERS, TURBEKULOS, MRSA… EBOLA… osv… då blir det förmodligen ännu tuffare?

Allt sitter ihop: migrationen, viruskriser, friheten, ekonomin… ansvar…

Ska nu se Presskonferensen från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap… kanske syns något om verkligt ansvar och samarbete?

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *