Debatt Nyheter Sverige

V kan avgöra Demokrati!

Vänsterpartiet kan ironiskt nog avgöra delstaten Sveriges Demokratiska utveckling. Socialdemokraternas nya regering, med några spridda inslag av ministrar från Miljöpartiet, låter just Miljöpartiet ansvara för Demokratifrågor. Amanda Lind, ministern som ska ansvara för Sveriges Demokrati är starkt kritiserad för sina åsikter om Mehmet Kaplan.

Foto: Riksdagen, 2019-01-22.

Kritik av Major Björklund

V kan avgöra Demokrati.

Socialdemokraterna valde en minister som hävdar att Mehmet Kaplan är en del av vår historia. Liberalernas ledare, Björklund, var snabb att kritisera utnämningen HÄR i AB.

Vad Björklund och Liberalerna egentligen tycker och tänker är svårt att gissa?

Liberalerna köpte inte grisen i säcken, istället var stödet till regeringen enda chansen att stanna i rikspolitiken. Svenska folket har tappat sitt förtroende för Liberalerna och Miljöpartiet. Båda partierna ligger under riksdagsspärren, se DI HÄR.

Demokrati att utesluta

Som de flesta väljare vet, har det svenska demokratiska systemet uteslutit både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna från samarbeten och politiska agendor.

Vänsterpartiet ansågs ligga runt 7-8% och Sverigedemokraterna är Sveriges andra största parti med över 19%.

Demokratin kan räddas av Vänsterpartiet

Utopiska visioner, är ibland viktiga. Vänsterpartiet kan nu välja mellan fortsatt urholkning av demokratifrågor, eller att sätta ned foten och bekänna färg.

Frågorna ställs direkt till Jonas Sjöstedt:

  • Kommer Vänsterpartiet att samarbeta med: SD-M-KD, i en Misstroendeförklaring mot någon minister, t.ex. Amanda Lind, eller hela regeringen?

 

  • Vad vinner Vänsterpartiet och Sverige, med en regering som hittills har trixat med Demokratin och har skapat kaos och oro i samhället?

 

  • Vad ska behöva hända först, innan Vänsterpartiet stödjer Demokratin?

//

Tiden kommer att utvisa om Jonas Sjöstedt är mer mogen än flera jättebebisar i rikspolitiken.

Vänsterpartiet har faktiskt en huvudnyckel till Landet Sverige!

 

 

 

Johan Pettersson
Person ENTJ-person i Myers-Briggs... "Drivkraft, analys och beslutsamhet för att nå mål". Oberoende Socialkonservativ; Staten behöver tillse att samhället inte kollapsar genom Tagare. Mål Leva i ett humanistiskt varmt Sverige, inte en kall delstat! Vad menar jag? Se t.ex. Suburra på Netflix... Nuläge Driver projekt för social hållbarhet. Konsult för organisationer. Gräver och skriver om det splittrade samhället. Kompetenser Ämneslärare i Psykologi/Samhällsvetenskap/Geografi Beteendevetare i psykologi. IT-examen. Magisterpåbyggnad i psykologi och beslutsfattande. Övriga ämnen: juridik, journalistik, projektledning, teknik... Pilot "Politiker som bara tänker på sig själva kommer alltid att misslyckas"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *